Xiaomi MIUI 15'i atlayabilir, bunun yerine MiOS'u piyasaya sürebilir

Xiaomi MIUI 15'i atlayabilir, bunun yerine MiOS'u piyasaya sürebilir

Android 14 henüz yayınlandı ve akıllı telefon üreticileri yeni Android işletim sistemini temel alan yeni nesil kullanıcı arayüzleri üzerinde çalışmaya başladılar bile.

Xiaomi de bu şirketlerden biri ve önümüzdeki aylarda MIUI 15'i tanıtması bekleniyor. Ancak, şaşırtıcı bir şekilde, güvenilir bir duyumcu Xiaomi'nin MIUI 15'i tamamen atlamayı ve bunun yerine MiOS adlı yepyeni bir işletim sistemini piyasaya sürmeyi planladığını ortaya çıkardı.

Digital Chat Station adlı ihbarcı, bir Weibo gönderisi aracılığıyla Xiaomi'nin MIUI 14'ü MIUI serisinin "son ana sürümü" olarak gördüğünü açıkladı. Şirket bunun yerine, sıfırdan tamamen yeni bir işletim sistemi geliştirmek için çalışıyor.

Birkaç ay önce Digital Chat Station, Xiaomi'nin AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) ile uyumlu olacak ve akıllı telefonlar, tabletler ve giyilebilir teknoloji dahil olmak üzere bir dizi cihazda kullanılacak kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığını belirtmişti. Söylentilere göre bu işletim sistemi muhtemelen MiOS olabilir.

Weibo gönderisinde ayrıca Xiaomi'nin yeni sistemi için umutlarını dile getirerek "MIUI 14'ün temel deneyimi zaten birinci sınıf, ancak dinamik efektler hala geride kalıyor. Umarım yeni çalışma bu eksikliği tamamen ortadan kaldırabilir!" Ayrıca, MIUI 15'in MiOS olarak yeniden adlandırılmayacağını da açıkladı.

Xiaomi'nin Kasım 2022'de "mios.cn" alan adını kaydettirdiğini ve yeni kullanıcı arayüzünün geliştirilmekte olabileceğini düşündürdüğünü de belirtelim. Ancak, web sitesi şu anda 403 hatası gösteriyor ve bir SSL sertifikasına sahip değil.

MiOS'un ortaya çıkıp çıkmayacağı veya ne zaman ortaya çıkacağı henüz belli değil, ancak birbiri ardına gelen sızıntılar Xiaomi'nin yazılım ekosisteminde kesinlikle büyük bir değişiklik planladığını gösteriyor. Bu konuda sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.