Xiaomi telefonlarda zararlı yazılım tespit edildi

Xiaomi telefonlarda zararlı yazılım tespit edildi

Xiaomi kullanıcıları şirketin akıllı telefonları hakkında tartışmalı bir iddia ortaya atıyor. Bu kullanıcılara göre, Xiaomi akıllı telefonlarında Chrome tarayıcısını hacklediği iddia edilen Mintnav adlı kötü amaçlı yazılım yüklü olarak geliyor. İşte detaylar.

Haberin duyulmasının ardından, Twitter/X'teki birçok kullanıcı da bu konuda şikayette bulundu, hatta bir tanesi Hindistan'ın Elektronik ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Devlet Bakanını etiketledi.

Bu sözde kötü amaçlı yazılım hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalıştığımızda, kapsamlı ayrıntıların eksikliğiyle karşılaştık. Howtoremove Guide adlı öğretici web sitesi "Mintnav tarayıcı korsanı uygulamaları kategorisine girer ve önemli doğrudan zarar vermese de, günlük web tarama faaliyetlerinizde kesinlikle önemli bir sıkıntı ve kesinti kaynağı olabilir" diyor.

Kullanıcıların endişeleri geçerli olsa da, bu bilinmeyen programın Xiaomi telefonlarına nasıl girdiği belli değil. Diğer markaların kullanıcılarından Mintnav hakkında herhangi bir şikayet duymadık, bu nedenle Xiaomi'nin bir şekilde dahil olması mümkündür. Bu iddia edilen kötü amaçlı yazılım, bir güncellemeden sonra Xiaomi akıllı telefonlarda ortaya çıkmış olabilir.

Bu kötü amaçlı yazılımı Chrome tarayıcınızda görüyorsanız, Chrome ayarlarınıza girip "Ana Sayfa" altındaki seçeneği devre dışı bırakarak veya varsayılan Chrome ana sayfasına değiştirerek kaldırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.