YouTube: adblocker kullanan kullanıcılar optimumun altında görüntüleme deneyimi yaşayabilir

YouTube: adblocker kullanan kullanıcılar optimumun altında görüntüleme deneyimi yaşayabilir

YouTube, Chrome dışında bir tarayıcıyla video izlerken videoların daha yavaş yüklendiğini fark eden kullanıcılardan gelen raporlara yanıt verdi.

YouTube'a göre, reklam engelleyicisi olan tüm kullanıcılar, tarayıcıdan bağımsız olarak optimumun altında bir görüntüleme deneyimi yaşayabilir.

YouTube sözcüsü kullanıcıların raporlarına doğrudan yanıt vermedi. Android Authority'ye yaptığı açıklamada, şirketin reklam engelleyicisi olan kullanıcıları reklamlara izin vermeye veya YouTube Premium kullanmaya ikna etmek için çaba sarf ettiğini belirtti. YouTube Premium ile hiçbir reklam gösterilmiyor. Daha sonra "Reklam engelleyici yüklü olan kullanıcılar, optimumun altında bir görüntüleme deneyimi yaşayabilir" deniyor. Ancak sözcüye göre bu durum her web tarayıcısında geçerli.

YouTube, Chrome olmayan tarayıcıları kullanan kullanıcılar için YouTube videolarının daha yavaş yüklenmesine neden olduğunu doğrulamıyor. Birkaç gün önce, YouTube kullanıcılarından bunu öneren gönderiler ortaya çıktı. Bir Reddit kullanıcısı birkaç gün önce masaüstü istemcisine gecikmelere neden olabilecek bir kod parçası eklendiğini keşfetti. Bu kod setTimeout(function() { c(); a.resolve(1) }, 5E3) içeriyor ve burada '5E3' beş saniyeye karşılık geliyor. Bazı redditörler Firefox ve Edge gibi tarayıcılarda da gecikmeden muzdarip olduklarını söylerken, herhangi bir gecikme fark etmediğini iddia eden çok sayıda kullanıcı da var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.