YouTube, Reklam Engelleyicileri Çökertmek İçin Küresel Çabalarını Duyurdu

YouTube, Reklam Engelleyicileri Çökertmek İçin Küresel Çabalarını Duyurdu

YouTube reklamları, izleme deneyimini kesintiye uğrattıkları için çoğumuz için can sıkıcıdır. Popüler video paylaşım platformu, kullanıcıların içerikten ücretsiz olarak yararlanmasına olanak tanır. Diğer avantajların yanı sıra reklamsız görüntülemenin tek çözümü ücretli bir YouTube Premium aboneliği almaktır.

Bununla birlikte, izleyicilerin reklamları atlamasına izin veren birçok reklam engelleme aracı vardır. YouTube, reklam engelleyicilere yönelik baskıyı genişlettiğini doğruladığı için bu tamamen sona erecek.

YouTube reklam engelleyicilere yönelik baskıyı onayladı

YouTube, küçük deneyinin bir parçası olarak bu yılın başlarında reklam engelleyicileri engellemeye başladı. Popüler video paylaşım platformu şimdi çeşitli araçlarla reklamları engelleme uygulamasına karşı bir duruş sergilemek için küresel çabalarını yoğunlaştırıyor. Küçük deney sırasında kullanıcılardan tepki almasına rağmen YouTube, kullanıcıları Premium aboneliğe geçmeye ya da reklam engelleyicileri devre dışı bırakmaya ikna etmeyi amaçlıyor.

YouTube İletişim Müdürü Christopher Lawton The Verge'e yaptığı açıklamada "Reklam engelleyicilerin kullanımı YouTube'un Hizmet Şartlarını ihlal ediyor. Reklamlar, dünya çapında çeşitli içerik oluşturucu ekosistemini desteklemekte ve milyarlarca kişinin YouTube'daki favori içeriklerine erişmesine olanak sağlamaktadır."

Bir kullanıcı reklam engelleyici kullanıyorsa, "YouTube izin verilenler listesine alınmadığı veya reklam engelleyici devre dışı bırakılmadığı sürece video oynatımı engellenir" şeklinde bir bildirim alacaktır. Kullanıcılardan ayrıca reklamlara izin vermeleri ya da YouTube Premium'u denemeleri istenecek. Buna ek olarak, video paylaşım platformu, kullanıcıların üç videodan sonra reklam engelleyici kullanmaya devam etmeleri halinde video oynatıcının tamamen engelleneceği konusunda uyaracak.

YouTube'un reklam engelleyiciler konusundaki tutumu, reklam gelirinin platform için en büyük gelir kaynağı olduğu düşünüldüğünde anlaşılabilir. Şirket bu yılın başlarında TV uygulamasına 30 saniyelik atlanamayan reklamlar getirmiş ve ayrıca TV'de daha uzun ama daha seyrek reklam araları denemeleri yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.