YouTube sadece haberler için yeni bir izleme sayfası başlattı

YouTube sadece haberler için yeni bir izleme sayfası başlattı

YouTube, platformunda ilgi çeken belirli haber konularıyla ilgili hikayeleri göstermek için yeni bir izleme sayfası başlattı. Şirket, bunun "yetkili kaynaklardan gelen içeriği bir araya getirecek" haber hikayeleri için yeni bir sürükleyici izleme sayfası deneyimi olduğunu söyledi.

Haber izleme sayfası yayına başladı ve önümüzdeki dönemde 40'tan fazla ülkede kullanıma sunulacak. Şu an itibariyle mobil cihazlarda destekleniyor, ancak YouTube bu özelliğin masaüstü ve TV arayüzlerinde de mevcut olacağını söyledi.

YouTube haber izleme sayfasına ana sayfa akışından veya arama sonuçlarından erişebilirsiniz. Öncelikle, bir kullanıcı YouTube'da haber hikayeleri aradığında görünmesi amaçlanıyor. Bu özellik, uzun form, podcast, canlı ve Shorts gibi çeşitli kaynaklardan ve formatlardan video içeriğini birleştiriyor.

YouTube haber izleme sayfası, kendisini akıştaki normal videolardan ayırmak için bir gazete simgesi taşıyor. Çeşitli ilgili hikayelerin küçük resimlerini görmek için kartını kaydırabilirsiniz. Bunun dışında YouTube, haber kuruluşlarının kısa biçimli video içeriği oluşturmalarına yardımcı olmak için yeni bir Shorts İnovasyon Programı da duyurdu.

Bir blog yazısında YouTube şunları belirtti:


    Shorts İnovasyon Programı ile amacımız, kısa biçimli haber yeteneklerini benimsemekle ilgilenen ancak bunu yapacak kaynaklara sahip olmayan yenilikçi haber yayıncılarını hızlandırmaktır. Yenilikçi bir haber ekosistemini desteklemek için birlikte çalışırken, yayıncılardan kısa biçimli içeriğe yönelik fırsatlar ve zorluklar hakkında geri bildirim almayı dört gözle bekliyoruz.


YouTube program için katılımcıları mevcut uzun biçimli video varlıklarına göre seçecek. Şirket, 10 ülkede 20'den fazla kuruluşla çalışırken harcayacağı 1,6 milyon dolarlık bir fon ayırdı. Bu yeni izleme sayfası, YouTube'un Stable Volume ve oynatma hızını artırmanın yeni bir yolu gibi çeşitli özellikleri tanıtan son özellik düşüşünden kısa bir süre sonra eklendi.

Son haberlerde, YouTube'un ana şirketi Google, YouTube Music lehine Google Podcasts uygulamasının fişini çekti. YouTube'un belirli ülkelerde mevcut olan Premium Lite abonelik katmanı da bu ayın sonunda kaldırılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.