EYT ile Kıdem Tazminatı Alacaklar Planlarını Yaptı!

EYT ile Kıdem Tazminatı Alacaklar Planlarını Yaptı!

EYT ile kıdem tazminatı alacak olan kişiler borsaya yatıracak, son model araba alacak ya da ev sahibi olacak. Erken emeklilik sürecinde sona geliniyor. EYT kapsamında onlarca vatandaş yeni senede emekliliğin tadını çıkaracak. Peki, ne zaman emekli olabilecek? Kıdem tazminatı ne kadar olacak?

Yaş şartlarını sağlayamadığı için emekli olamayan milyonlarca işçi yeni yılda emekli olabilecek ve ilk maaşını Şubat ayında almaya başlayacak. Bu dönemde işçilere yönelik kıdem tazminatı ödemesi de yapılacak. Yapılan piyasa araştırmasında işçinin beklediği kıdem tazminatını bazı sektörlerde yatırım amaçlı olarak kullanacağı belirtiliyor. Gelecek olan kıdem tazminatı ile piyasalarda yeni bir hareketlilik meydana gelmesi bekleniyor. Pek çok kişi araç alarak ya da ev alarak yatırım yapmak istiyor.

Kıdem Tazminatı 300 Bin TL’yi Aşabilecek!

Teknolojik ürünler, gayrimenkul araç alımına yönelik EYT kapsamında tazminat alacak olan kişilerin gündeminde tazminatın 500 bin TL’yi bulabileceği söyleniyor. Bu durum da büyük paraların piyasada dolaşacağı anlamına geliyor. 2022 senesi içinde kıdem tazminatının tavan tutarı 15.371 TL idi. 20 senelik hizmet süresi bulunan EYT ile emekli olacak olan bir işçi brüt ücret kapsamında kıdem tazminatının tavan tutarı üzerinden hesaplama yapıldığı zaman 2023 senesinde 300 bin TL’yi görebilecek.

Şimdiden hesaplamalar yapılıyor. Gayrimenkul peşinatını ödemek için ya da yeni bir araç alımı için yeterli bir rakam olarak görülüyor. Sektör temsilcileri açıklama yaptı. Son günlerde EYT sonrası alınacak tazminat ile ev almak isteyen kişilerin emlakçıları teker teker gezdiğini paylaştı. İnternet üzerinde yapılmış olan ev ilanı aramalarında çok büyük bir artış meydana geldi.

Kıdem Tazminatı ile Yatırım Fikirleri

Bir süredir durağan bir şekilde devam eden gayrimenkul alımı ve araç alımı sürecinde hareketliliği tetiklemesi bekleniyor. Yeni bir ev satın almaya yetmese bile peşinat olarak kullanılabilir düşüncesinde olan kişiler daha çok piyasada yer buluyor. Başlangıç parasını ödedikten sonra üzerini banka kredisi ile tamamlama düşüncesinde de olabiliyorlar.

Pek çok kişi de girişimcilik faaliyetlerinde bulunma fikrini düşünüyor. Yeni bir iş kurmak, yeni bir sektöre atılmak ya da yeni bir ekipman satın almak isteğinde bulunanlar da oluyor. Bir kısmı ise parasını borsada değerlendirmeyi düşünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.