Çay ve Kahveye Eşlik Edecek Mükemmel Bir Lezzet! Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi...

Çay ve Kahveye Eşlik Edecek Mükemmel Bir Lezzet! Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi...

Lezzeti ile herkesin diline düşecek ve görüntüsüyle sizleri mest edecek çatlak kurabiye tarifimiz ile geldik. Herkesin beğenisini kazanacak olan bu çatlak kurabiye tarifimizi kolaylıkla sizler de yapabileceksiniz.

Genelde tüm evlerde kolaylıkla bulunan malzemelerle yapılan çatlak kurabiye tarifimiz çay saatlerinizin vazgeçilmezleri arasında olacak. Kahvenin yanına da servis yapabileceğiniz çatlak kurabiyenin fazlalıklarını dolaba da kaldırabilirsiniz misafiriniz geldiğinde çıkartıp rahatlıkla kullanabileceğiniz bir kurabiye olacak.

Fakat her şeyin bir püf noktası olduğu gibi çatlak kurabiyenin de bir püf noktası olacak. Kıvamında güzel bir çatlak kurabiye elde etmek istiyorsak hazırladığımız hamurumuzu yaklaşık buzdolabında 2-3 saat kadar bekletmemiz gerekir. Hamurun cıvık olması sizi endişelendirmesin fazladan un katmanıza gerek yok unu çok gelirse çatlak kurabiye yumuşak dokusunu kaybeder ve sert olur. Görüntüsü ile içinizi ısıtacak çatlak kurabiye tarifimize biran önce geçmek isteriz. Haydi buyurun tarife. Çatlak kurabiye nasıl yapılır? Çatlak kurabiye malzemeleri nelerdir?

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifinin Malzemeleri

  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5-6 yemek kaşığı un aldığı kadar
  • 1 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı ucu ile kabartma tozu
  • Üzeri için pudra şekeri

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Derin bir kaba kakao, şeker sıvı yağımızı da alıp güzelce karıştıralım. Ardından bir tane yumurtayı ilave edip mikser ile güzelce çırpalım. Yumurtalardan biri iyice çırpıldıktan sonra ikinci yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Ardından un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştıralım. Hamurumuz çok katı olmayacağı için kaşık yardımı ile çok kolay bir şekilde karıştırabilirsiniz. Hamurumuzu hazır. Hazırladığımız hamuru yaklaşık buzdolabındı 2-3 saat dinlenmeye bırakalım.

Dinlendirdiğimiz hamurdan çok az miktar alıp elimizle yuvarlayalım. Hamurun ısınıp yumuşamaması için bu aşamada hızlı olmanızda fayda var. Yuvarladığımız hamurlarımızı pudra şekerine bulayarak pişirme kağıdı serili olan fırın tepsimize yerleştirelim. Bu ölçülerle toplamda 15-20 adet kurabiye elde edebilirsiniz.  Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Çatlak kurabiyemiz hazırdır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.