Harika Tadıyla Çorum Yahnisi Nasıl Pişirilir? Çorum Yahnisi Malzemeleri Nelerdir?

Harika Tadıyla Çorum Yahnisi Nasıl Pişirilir? Çorum Yahnisi Malzemeleri Nelerdir?

Yahni et yemeklerinin en hafifi ve en tercih edilenlerinden birisidir. Dana eti yada kuzu etiyle yapılan çeşitli yahni tarifleri bulunur. Etin kendi suyuyla pişip içerisine eklenen malzemelerin taçlandırılması; harika bir yahni için olmazsa olmazdır.

Çorum yöresine ait olan bu yahni tarifimizde ekstra olarak katılan salçalar; yahniye ayrı bir tat katacaktır. Değişik bir yahni tarifi arayanlara bire bir olan yahni tarifimizin malzemeleri ve yapılış aşamaları ayrıntılı bir şekilde sizlere sunulmuştur. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

Malzemeler;

  • 1 kilo parça kuzu eti 
  • 5 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı;

Öncelikle tencereye tereyağı alınır. Ocağın altı açılır ve tereyağı eritilir. Üzerine parça etler katılır ve kızartılır. Kızaran parça etler başka bir tencereye düzgünce dizilir. Üzerine 5 su bardağı ılık su ilave edilir. Etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Tencerenin içinden biraz su alınır. Domates ve biber salçalarını açmak için kullanılır. Açılan salçalar tencereye ilave edilir. Üzerine tuz ve karabiberde katılır.

Dikkatli bir şekilde sosun etlere yedirilmesi sağlanır. Etler iyice yumuşayıp sosu karışana kadar pişirelim. Suyunu çekmemesi için tencerenin kapağını fazla açmamaya özen gösterelim. Kuzu eti çabuk pişen bir ettir. Bu yüzden yahnimizi kontrol ederek pişirelim. Piştiğinden emin olduğumuz yahnimizi ocaktan alalım. Sıcak olarak servis edelim. 

Püf Noktası;

Bilinen yahni tariflerine benzemeyen Çorum yahnisi özellikle etlerin ön pişirilmesinden dolayı diğer yahnilerden ayrılır. Etlerin ön pişirilmesine dikkat edelim ki etler yanmasın. Suyunu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını çok fazla açmamaya özen gösterelim. Kuzu eti daha lezzetli ve yumuşak olduğundan tercih edilmiştir.

Servis Önerisi;

Çorum Yahnisi tarifimiz doyurucu bir ana yemektir. Yanında hafif bir salata yada haşlanmış garnitürlerle servis edilebilir. Sıcak olacak şekilde servis yapmaya özen gösterelim. Dileyenler ekstra olarak servis sırasında üzerine pul biber ilavesi yapabilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.