Kahvaltılık Kaygana Tarifi! 3 Dakikada Hazırlayacağınız Kaygana Nasıl Pişirilir?

Kahvaltılık Kaygana Tarifi! 3 Dakikada Hazırlayacağınız Kaygana Nasıl Pişirilir?

Nefis kahvaltı sofraları, tüm ev ahalisinin hafta sonları en mutlu edecek şeylerden biridir. Bu sofralar için birçok kahvaltılık çeşidi yapmak isteriz.

Kahvaltılık kaygana da herkesin çok seveceği yanına bir bardak çay ile bile kahvaltınızı bir şölene dönüştürecektir. Çünkü içinde birçok yeşillik ve besleyici şey var. Kaygana tarifi için malzeme listesi…

Malzemeler:

* 1 su bardağı un

* bir su bardağı süt

* 4 tane yumurta

* 5-6 dal maydanoz

* 2 dal yeşil soğan

* bir çay kaşığı tuz

Tavada pişirmek için ise 1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Derin bir kaba kaygana yapmak için önce yumurta, un ve sütü alıp güzelce çırpalım. Daha sonra üstüne doğradığımız maydanoz ve taze soğanları ekleyelim. Tuzunu ilave edelim. Yapıştırmayan teflon bir tavada bu tava krep tavası da olabilir, tavanın dibine 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyup hazırladığımız karışımı bir kepçe koyup arkalı önlü çevirerek pişirelim. Bu işlemi hamurumuz bitene kadar yapalım. Yaklaşık 5-6 tane kaygana çıkacaktır. Sıcakken rulo haline getirip çay yanında peynirle tüketilebilen çok lezzetli bir yiyecek. İsteyenler kayganayı çok daha çeşitli şekillerde tüketebilirler. Arasına canı çeken krem peynir sürebilir, arzu eden bal, pekmez sürüp de yiyebilir. Herkesin zevkine göre değişir. Deneyen herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.