Tavuklu pilav, Sırını Veriyoruz! Tane Tane Pilavına Bayılacaksınız! Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır? Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu pilav, Sırını Veriyoruz! Tane Tane Pilavına Bayılacaksınız! Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır? Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu pilav, hem tek başına hem de bir ana yemeğin yanında yenilebilen bir yemektir. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Malzemeleri şu şekilde sıralanabilir;

Tavuklu pilav malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs,
  • 2 çay kaşığı tuz ve karabiber,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 su bardağı boldo pilavlık pirinç,
  • 1 su bardağı pişmiş nohut,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 küp şeker,

Tavuklu Pilav Hazırlanışı;

İlk olarak tavuk göğüsleri derin bir tencereye alınarak, tencerenin içine fazlasıyla su koyulur. 1 çay kaşığı tuz da eklenerek ağzı kapatılıp, pişirilir. Bu sırada 4 bardak kadar su ısıtılır ve pirincin üzerine bol tuz ile eklenip, ıslatılır. Tavuklar piştikten sonra suyu bir kaba süzülür, tavuklarda başka bir kaba ayrılır, soğuduktan sonra da tavuklar didiklenir. Pirinçler de sıcak suyu süzüldükten sonra tavaya alınıp, tereyağı ve sıvı yağ ile kavrulur. Kavrulurken 1 adet küp şeker ilave etmek pilavınızı daha lezzetli hale getirecektir.

Süzülen tavuk suyundan 3 su bardağı alınıp, kavrulan pirinçlere eklenir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişmesine çok az kalmış iken pişmiş nohutlar eklenir ve bir müddet daha suyu tamamen çekilene kadar beklenir. Daha sonra ağzına bir bez kapatılarak demlenir. Servis sırasında da bir kâsenin dibine bir miktar didiklenmiş tavuk koyulur ve üzerine pilav yerleştirilerek, servis tabağına ters çevrilir. Böylece tavuklu pilav servise hazır hale gelir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.