Yedikce Yedirten Browni Tadında Harika Bir Şerbetli Kurabiyeye (Browni kurabiye) Tadına Doyamayacaksınız! Şerbetli Kurabiyeye (Browni kurabiye) Malzemeleri Neler?

Yedikce Yedirten Browni Tadında Harika Bir Şerbetli Kurabiyeye (Browni kurabiye) Tadına Doyamayacaksınız! Şerbetli Kurabiyeye (Browni kurabiye) Malzemeleri Neler?

Kakaolu kurabiye piştikten sonra şerbetli buluşunca müthiş bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Islak kurabiye kakaoyu da sevenler için ağızda müthiş bir lezzet bırakmaktadır. İster çay ile tüketin isterseniz kahve eşliğinde insana mutluluk veren browniye benzeyen kurabiye tarifi...

Bu lezzetli kurabiye için malzemeler şu şekildedir.

Malzemeler :

* yarım su bardağı sıvı yağ

* 125 gram tereyağı yada margarin

* bir tane yumurta

* bir su bardağı pudra şekeri

* 1 paket vanilya, 4 yemek kaşığı kakao

* 1 paket vanilya, 1 paket hamur kabartma tozu

* iki buçuk su bardağı un

Şerbeti için:

* bir su bardağı toz şeker,1 su bardağı su

Üzeri için

*hindistan cevizi

Yapılışı:

Kurabiyeyi yoğuracağınız kabın içine önce tereyağını sonra sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri kakaoyu alarak güzelce karıştıralım. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu koyduktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam elde edelim. Ardından hazırladığınız bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak bir şekil verelim ve ortasına hafifçe bastırabilirsiniz. Tüm hamuru yuvarlak şekiller vererek fırın tepsisine dizelim.Kurabiyeler fırındayken bir yandan da şerbetini hazırlayalım.Şerbet için bir bardak şeker ve bir bardak suyu kapta güzelce karıştırıp kurabiyeler fırından çıkınca 2 dakika kadar bu karışımın içinde bekletelim.Kurabiyelerin her tarafı ıslanacak şekilde çevirerek bir servis tabağına alalım. Daha sonra kurabiyelerin üzerlerine şerbetini çektikten sonra hindistan cevizi dökerek süsleyelim. Deneyen Herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.