Zeytinyağlı ve Ekşili Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı ve Ekşili Kereviz Yemeği Tarifi...

Zeytinyağlı ve Ekşili Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı ve Ekşili Kereviz Yemeği Tarifi...

Kış sebzelerinden olan kerevizin saymakla bitmeyen birçok faydası bulunur. Kereviz çeşitli şekillerde pişirilebilen ve salata olarak da tüketilebilen bir sebze olarak öne çıkar.

Zeytinyağlı ve ekşili kereviz yemeğinde; ekşi tat için nar ekşisi, portakal ve limon suyu kullanılır. Kerevizin kendisine has kokusu bu sayede tamamen ortadan kalkar. Çocuklarında tüketmesi gereken kereviz tatlandırılarak lezzetli hale getirilir ve tercih edilmesi sağlanır. Hafif ve lezzetli bir zeytinyağlı tarifi arıyorsanız mutlaka deneyin. 

Malzemeler

Zeytinyağlı ve ekşili kereviz yemeğinin malzemeleri şu şekildedir.

  • 3 adet orta boy kereviz
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 portakal suyu
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su

Hazırlanışı 

Öncelikle kerevizler doğranır ve birkaç damla limon suyu ilave edilmiş suyun içine konur. Diğer yandan havuçlar ve patatesler küp şeklinde kesilir. Tencereye zeytinyağı ilave edilir. Ocağı altı açılır ve içerisine havuçla beraber patatesler ilave edilir. Orta ateşte biraz kavrulur. Portakal ve limon suyu sıkılır ve kenara alınır. Hafif rengi dönen havuç ve patateslerin üzerin kerevizler eklenir. Bir tur karıştırılır.

Sebzelerin üzerlerine sıkılmış portakal ve limon suyu ile nar ekşisi ilavesi yapılır. Tuzu ve ılık suyu da katılır ve ocağın altı harlı olacak şekilde pişmeye bırakılır. Kaynamaya başladığı zaman ocağın altı kısılır. Kısa sürede pişen kereviz yemeğinin fazla suyunu çekmesi için ocağın altı tekrardan harlı olarak açılır. Suyunu çeken yemek ocaktan alınır. Servis edileceği tabağa konur. Soğuması beklenir. Ilımaya başladığı zaman dilenirse servis yapılabilir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Kereviz yapısı itibariyle çabuk kararan bir sebzedir. Kararma olmaması için kerevizin bekletildiği suyun içerisine mutlaka birkaç damla limon suyu sıkılması gerekir. Kerevizin kendi kokusunu yok etmek için kullanılan portakal ve limon suyunu aynı anda koymanız karışması açısından önemlidir. 

Servis Önerisi 

Zeytinyağlı olarak servis edebileceğiniz kereviz yemeğinin yanında makarna, bulgur pilavı yada sade pirinç pilavı sunabilirsiniz. Dilerseniz et yemeklerinin yanında da servis uygundur. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.