Google Haritalar, Android ve iOS'ta yeni gizlilik özelliklerine sahip olacak

Google, bu Salı (12) günü, yakında Google Haritalar'a eklenecek yeni özellikleri sundu. Gezinme ve güncelleme platformu, özellikle mobil uygulamada bir dizi gizlilik işlevi kazanacak.

Google Haritalar'ın yeni özelliklerinden biri, kullanıcının Zaman Çizelgesi'nin cihazın kendisinde saklanmasıdır. Bu, eğer konum geçmişi seçeneği açıksa, yalnızca kullanıcının cihazının sık kullanılan yerler ve günlük rotalar hakkında bilgiye sahip olacağı anlamına gelir.

Cihazları değiştirirken yedekleme ve veri aktarımı istemeniz yeterli. Ayrıca bu bilgilerin herhangi bir zamanda kısmen veya tamamen silinmesi mümkündür.

Son olarak konum geçmişi, verileri üç ay sonra otomatik olarak silmek için standartlaştırılmış bir kontrole sahip olacak. Daha önce işaretlenmiş olan seçenek bir buçuk yıldı.
Google Haritalar'da daha fazla gizlilik

Google Haritalar'da 2024 için planlanan bir diğer yeni özellik ise belirli bir yerle ilgili kaydın silinebilmesi olanağı. Böylece kullanıcı, örneğin birine sürpriz yapmayı planladığı bir restoranı ziyaret etme veya araştırma yapma izlerini ortadan kaldırır.

Son olarak, GPS aracılığıyla mevcut konumunuzu temsil eden mavi daire simgesi artık aynı zamanda bir seçenekler düğmesi haline geliyor. Kullanıcı, cep telefonu ekranında buna dokunarak konum geçmişinin etkinleştirilip etkinleştirilmediğini ve Google Haritalar'ın mevcut veri toplama izinlerinin neler olduğunu kontrol etmek gibi bir dizi kontrole erişebilecek.

Google'a göre platformun yeni gizlilik özellikleri ilk olarak Android ve iOS çalıştıran mobil cihazlara gelecek.

Güncelleme önümüzdeki haftalardan itibaren kademeli olarak gönderilecek. Bu da kullanıcıların tüm yeni özelliklere erişmesinin biraz zaman alabileceği anlamına geliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İmamoğlu’nun Kasası Olarak Bilinen Ertan Yıldız, ifade verdi
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Sağanak Ve Mayıs Ayında Kar Var Dedi! Havalar Isınmayacak!
Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Büyük Skandal! Profesör Ve Sekreteri Gözaltına Alındı.
B Sınıfı Ehliyetlerde Yeni Karar: Her Yıl Yenileme Zorunluluğu Olacak
Eurovision'da Gerginlik: İsrail Krizi Büyüyor! Çifte Standart Gündemde