GPT-4 Duyurudu; İşte Gelen Yenilikler

OpenAI bu Salı günü (14) ChatGPT'nin çalışmasına temel teşkil eden yapay zeka platformu GPT-3.5'in bir evrimi olan GPT-4'ü duyurdu. Bir önceki modele göre farklılıkları arasında GPT-4'ün görüntü girdilerini de kabul etmesi ve akademik ve profesyonel faaliyetlerde insanlardan daha iyi performans göstermesi yer alıyor.

Çözüm, şirketin derin öğrenme gelişimindeki en son "kilometre taşı" olarak sunuldu. Büyük çok modlu model, örneğin "simüle edilmiş bir baro sınavını adaylar arasında ilk %10'luk bir puanla geçebilir; buna karşılık GPT-3.5 puanı son %10 civarındaydı".

GPT-4 tarafından elde edilen sonuçlar "olgusallık konusunda şimdiye kadarki en iyi sonuçlardır (mükemmel olmaktan uzak olsa da)".

Bu gelişmeye rağmen OpenAI, GPT-3.5 ve GPT-4 arasındaki farkın pratikte "ince" olduğunu açıkladı. Ancak kuruluş, ikisi arasındaki farkın daha karmaşık görevlerde ortaya çıktığını ve GPT-4'ün "daha güvenilir, yaratıcı ve çok daha ince talimatları yerine getirebildiğini" açıkladı.

GPT-4'ün eğitimi ve kullanılabilirliği

Aracı eğitmek için ChatGPT'nin kendisi ve Microsoft'un bulut platformu Azure kullanıldı. GPT-4'ün geliştirilmesi GPT-3.5 ile paralel olarak yapıldı ve sonuç olarak "eğitim performansını önceden doğru bir şekilde tahmin edebildiğimiz ilk büyük model" oldu.

OpenAI, "Güvenilir ölçeklendirmeye odaklanmaya devam ederken, güvenlik için kritik olduğunu düşündüğümüz gelecekteki kaynakları daha da önceden tahmin etmemize ve hazırlanmamıza yardımcı olmak için metodolojimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

GPT-4 şimdi ChatGPT aracılığıyla ve OpenAI'nin API'sinde (bekleme listesine kaydolmanız gereken yerde) mevcuttur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Son Dakika: Tekel Bayilerinde 11 Marka Sigarayı Satmayacak
SON DAKİKA: Kritik uyarı sabah saatlerinde o illerde yaşayanlar için geldi
Cloud4Next, bulut dönüşümünde Suudi Arabistan’a da rehber oluyor
Gençler, Akbanklı Liderlere İlham Vermeye Devam Ediyor
Galaxy AI yeni güncellemeyle artık daha fazla dili destekliyor