Bulgurlu Tavuk Kapama Nasıl Yapılır? Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

Akşama ne pişirsem diye düşünenler için çok havalı çok enfes ama bir o kadar da kolay bir tarif yapmak istiyorsanız, doğru yere gelmiş bulunuyorsunuz. Bulgurlu tavuk kapama size bildiğiniz bulgur pilavının lezzetini unuttururken içindeki nefis baharatlar ile pişmiş mis kokulu tavuk parçaları adeta sınıf atlıyor. İşte muhteşem lezzet bulgurlu tavuk kapama tarifi

Bütün tavuk ile yapılan tüm tarifler gibi bu tarifimizde, içerisinde tavuğun tüm lezzetini tam olarak bulunduruyor.

Fakat tavuğu pişirirken içerisine koyduğumuz köri ve kekiğin aroması ile inanılmaz bir lezzet cümbüşüne dönüşüyor. Üstelik hazırlaması düşündüğünüzden de çok daha kolay olduğu için kısa sürede yapabilirsiniz. Gerçekten sizi fazla uğraştırmadan muhteşem bir akşam yemeği hazırlama avantajı sunacak. Bulgur pilavına bayılırım diyen, hele tavuk varsa bende varım diyorsanız sizi tarifimiz ile baş başa bırakalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Bulgur Tavuk Kapama Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 adet bütün tavuk parçalanmış şekilde
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı toz zencefil
  • Bir yemek kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı köri
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı su
  • Bir buçuk su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet domates kabukları soyulmuş ve doğranmış şekilde
  • 4 tane sivri biber

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifinin Püf Noktası

Bütün tavuğu kendiniz parçalamak yerine zaman kaybetmemek için tavuğu almış olduğunuz yerde parçalama işlemini yaptırmanız size zaman kazandıracaktır. Organik bir tavuk kullanmanız yemeğinizin daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır. Organik tavuk diğer tavuklara göre fazla pişirmeniz gerekecektir.

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifinin Yapım Aşamaları

Düdüklü tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve ince şekilde doğradığınız orta boy kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun. Parçalanmış olan tavukları da ilave edin ve yaklaşık 5 dakika boyunca soteleyin. Daha sonra tavukların üstüne bir buçuk yemek kaşığı domates salçası ve baharatları ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin.

Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık olarak 20 dakika boyunca pişirmeniz yeterli olacaktır. Tavuğunuzu pişmeye devam ederken 4 tane biberi ince ince doğrayıp bir kenara alın. Isıya dayanıklı cam bir fırın kabına yıkayıp süzmüş olduğunuz bulguru koyun. Üstüne doğramış olduğunuz biber ve domatesleri ilave edin.

Tavuk piştikten sonra düdüklü tencerenin havasını alın. Kapağını açın ve pişmiş olan tavukları fırın kabına koymuş olduğunuz bulgurun üzerine güzelce yerleştirin. Tencerede kalan bütün suyu bulgurun üstüne gezdirin.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık olarak 20 dakika pişirmeye bırakın. Fırından çıkardıktan sonra yemeği biraz dinlenmeye bırakın. Ardından sıcak olacak şekilde ayran ile servis edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifi Haberleri

ŞOK ÇILDIRDI: Etiketleri yüzde 50 düşürdü! Toz şeker, çay, sıvı sabun, yağ…
Ispanak Nazik Tarifi Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Ispanak Nazik Tarifi İçin Gerekli Malzemeler ve Püf Noktaları...
Mevsime Uygun, Sağlık Dolu Karnabahar Yemeğinin Yapılışı
Tarifi Kolay, Pratik ve Lezzetli Pirinçli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Olacak Leziz Pişi Tarifi