Aile Bakanlığı Duyurdu! Kimlik İle Başvuru Yapanlara 15 Bin Lira Acil Para Verilecek...

Aile Bakanlığı Duyurdu! Kimlik İle Başvuru Yapanlara 15 Bin Lira Acil Para Verilecek...

Son dakika duyuruldu. PTT'den nakit ihtiyaçlarınıza 15.000 TL ödeme yatırılıyor. Kimlik belgesi ile PTT'ye gidenler hemen paralarını çekebiliyorlar. İşte tüm detaylar...

Acil şekilde nakite ihtiyacı olanlara ve maddi olarak sorun yaşayanlara özel ödemelere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan ödemeler sürüyor. Bakanlıktan ise ödemelerini PTT vasıtası ile ATM üzerinden hesaplara yatırıyor. İşte ödemeye dair detaylar...

Maddi olanaklarınız uygun değil ise nakit sıkıntısı çekiyorsa bankalar yerine e-devlet'ten Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sayfasından başvuru işlemini tamamlayarak 15.000 TL’nizi anında ödemenizi alabilirsiniz. 15.000 TL ödeme almak için ise bazı koşulları sağlamak şart. Yardım ödemesini almak için ise asgari ücret ile çalışanlarla beraber emekli ve ihtiyaç sahibi olanlara özel şekilde ödeniyor.

Aile Bakanlığı destek Ödemeleri Başladı

Enflasyon oranının giderek artması ile ihtiyaç sahibi olan ve maddi olarak imkansızlığı bulunanlara her geçen gün destekler artmaya başladı. Devletten dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan kişilere bakanlıktan sağlanan birçok yardım kampanyası dışında da ek olarak Türkiye’ye ayrı destek paketi sunulmaya başladı. Bu çerçevede asgari ücretli ve emekli olanları kapsayan bu destek paketleri sunuluyor. Ancak bu konuda en dikkat edilmesi gereken bir konu var. Dar gelirli olan hanede yaşayan kişi başına düşen gelir miktarının asgari ücretin üçte birin altında olması gerekiyor. Bu yardım için şartı taşıyanlar ödemeyi alabiliyor. Aile ödemeleri ise toplam en yüksek 15.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Ödemeler ise PTT'den vatandaşların hesaplarına aktarılıyor.

Devletten Asgari Ücretli ve Emekliye de Ödeme Verilecek...

Dar gelirli olan, emekli olanlarla beraber asgari ücretli çalışanlar için de verilen bu ödeme ihtiyaçlar dahilinde aylık olarak devletten nakit yardım ödemeleri ile destekleniyorlar. Aile yardım ödemesi almak için bazı şartları taşımak gerekiyor. Bu koşulun başında da tabii ki de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 18 yaş üstü olmak şartı geliyor. Bir taraftan asgari ücret ile çalışan kişilerde aile içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara yönelik şekilde ödeme devam ediliyor. Başvuru işlemleri için e-devlet'ten TC kimlik numaraları ve şifreler ile giriş yapılarak kayıt işlemi yapmak gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.