Aile Bakanlığı'ndan Müjde! Asgari Ücretli Olanlara 2 Bin 750 Lira Nakit Para Desteği Verilecek...

Aile Bakanlığı'ndan Müjde! Asgari Ücretli Olanlara 2 Bin 750 Lira Nakit Para Desteği Verilecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 bin 750 TL bayram desteği için verilecek. 18 yaş üstü kişilere verilecek olan bayram desteği için detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere çeşitli yardım ve destekler sağlamaktadır. Bunlar arasında ısınma yardımı, gıda yardımı, engelli yardımı, aile yardımı, fatura yardımı, bakım maaşı gibi destekler bulunmaktadır. Ramazan Bayramı öncesinde bu yardımların ödemelerine hız verilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardımların bayramdan önce hesaplara geçmeye başladığını duyurmuştur. Henüz başvuru yapmayanlar için ise 3 günlük bir süre bulunmaktadır. Yardım ödemesi almak isteyen vatandaşlar, e-devlet üzerinden de başvuru yaparak yardımlarını alabilirler. Özellikle doğalgaz yardımı ödemeleri öne çekilmiş ve başvurular T.C. kimlik numarası baz alınarak yapılacaktır.

BAŞVURU DETAYLARI PAYLAŞILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğalgaz ve elektrik faturası yardımları kapsamında toplamda 2.750 TL tutarında ödeme yapılmaktadır. Yardım başvurusu onaylanan vatandaşlar, T.C. kimlik kartları ve faturalarıyla birlikte PTT'ye gitmeleri durumunda ödemelerini doğrudan alabilmektedirler. Doğalgaz yardımları özellikle kış aylarında destek sağlamak amacıyla Kasım ile Haziran ayları arasında ödenmektedir. Elektrik faturası yardımları ise her ay düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Başvurularını tamamlayan vatandaşlar, tekrar başvuru yapmadan PTT aracılığıyla düzenli olarak ödemelerini alabilmektedirler. Ancak, doğalgaz ve elektrik faturası yardımları sadece PTT üzerinden yapılmakta olup, banka hesaplarına aktarılmamaktadır.

Doğalgaz ve elektrik faturası yardımlarından yararlanmak için, hane içinde bulunan kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden daha düşük olması gerekmektedir. Bu koşulu sağlayan vatandaşlar, başvuru işlemlerini 3 gün içinde tamamlayarak bayram öncesinde ödemelerini alabilirler. Bu destekler, düşük gelirli ailelere ekonomik bir destek sağlamak ve doğalgaz ve elektrik faturalarının ödenmesini kolaylaştırmak amacıyla sunulmaktadır. Başvuru süreci oldukça hızlı ve basit olup, onaylanan başvurular doğrultusunda ödemeler PTT aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılmaktadır. Böylece, ihtiyaç sahibi aileler bayram öncesinde yardımlarını alarak ekonomik açıdan rahatlama sağlayabilmektedirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.