Akaryakıt Fiyatları Güncellendi! Bayram'da Benzin, Motorin ve LPG Fiyatı Zamlanacak mı? İşte Güncel Fiyatlar...

Akaryakıt Fiyatları Güncellendi! Bayram'da Benzin, Motorin ve LPG Fiyatı Zamlanacak mı? İşte Güncel Fiyatlar...

Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? 19 Nisan 2023 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? 19 Nisan 2023 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

BAYRAM ÖNCESİNDE ZAM GELECEK Mİ?

Son yıllarda en çok araştırılan konuşlardan birisi de benzin ve motorin fiyatları oldu. Benzin ve motorin fiyatları dolar kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmaya göre belirleniyor. Son günlerde yükseliş yaşayan brent petrol varil fiyatı ile birlikte akaryakıt fiyatlarında değişiklikler meydana geldi.

OPEC+ tarafından alınan petrol kararı ile birlikte 9 ülkenin üretiminde kesintiye gitti. Alınan karar sonrasında piyasalarda daralan araz bandı akaryakıt firmalarını endişeye sürüklerken otomobil sahiplerini de isyana sürükledi.

Brent petrol varil fiyatının artması ile birlikte benzin ve motorin fiyatlarında dalgalanmalar yaşandı. 19 Nisan 2023 tarihi itibariyle merak edilen akaryakıt fiyatları açıklandı

19 NİSAN BENZİN VE MOTORİNDE ZAM VAR MI?

Motorin fiyatlarında 18 Nisan itibariyle zam ve indirim haberleri araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz hafta itibariyle gelen motorin ve benzin zamları ile birlikte petrol fiyatlarında yaşanan artış sonucu yeni zam beklentisi oluştu.

Benzin fiyatlarına gelen 1 lira 11 kuruşluk zam ve motorin fiyatlarına gelen 67 kuruşluk zam üzerine yeni zamlar araştırılıyor. Petrol fiyatlarındaki artış ile birlikte oluşan zam beklentisi ise henüz netleşmedi. 18 Nisan 2023 tarihi ile birlikte benzin fiyatları ve motorin fiyatlarında bir değişiklik yaşanmadı.

Güncel benzin ve motorin fiyatları

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 22,41 TL

Motorin fiyatı: 21,06 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 22,45 TL

Motorin fiyatı: 21,13 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 22,82 TL

Motorin fiyatı: 21,47 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 22,80 TL

Motorin fiyatı: 21,55 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.