Asgari Ücrete Zam Geliyor! Yeni Asgari Ücret Miktarı Belli Oldu! 11 Bin Lira Maaş Verilecek...

Asgari Ücrete Zam Geliyor! Yeni Asgari Ücret Miktarı Belli Oldu! 11 Bin Lira Maaş Verilecek...

Asgari ücretli vatandaş heyecanla zam haberlerini beklerken yeni miktarlar belli oldu. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Tüm detaylar haberimizde.

Asgari ücret zamları için gözler Temmuz ayına çevrilmişken yeni veriler kapsamında zam tutarları da netleşmeye başladı. Peki asgari ücret güncel olarak ne kadar olacak? Zam miktarları ne kadar? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET ZAMLARI NETLEŞİYOR

Geçtiğimiz sene asgari ücrete yapılan zam sonrasında net asgari ücret 8 bin 506 TL, brüt asgari ücret ise 10 bin 8 TL olmuştu. Senenin ilk üç aylık enflasyon tutarları ise yüzde 12'yi geçti. Haziran ayında ise asgari ücret zamları ile ilgili komisyon toplantıları yapılması bekleniyor. TÜİK, Nisan ayının enflasyon verilerini 3 Mayıs tarihinde vatandaşla paylaşacak. Asgari ücret net zamlarını ise Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verileri belirleyecek. Temmuz ayında senenin altı aylık enflasyon tutarının yüzde 20 ve 30 arasında olması tahmin ediliyor.

Bu veriler kapsamında asgari ücret 11 bin TL'yi geçecek. Tahminlere göre Temmuz ve Aralık ayı için asgari ücret 10 bin TL ve 11 bin TL arasında olacak. TÜİK TÜFE değişimi ile 2023 senesinin Mart ayının diğer aya göre yüzde 2.29, önceki senenin Aralık ayına göre yüzde 12.52, diğer önceki sene Mart ayına göre yüzde 50.51, 12 aylık ortalamaya göre ise yüzde 70.20 olarak belirlendi. TÜFE 2023 Şubat ayı ise bir önceki aya göre yüzde 3.15, bir önceki sene Aralık ayına göre yüzde 10, bir önceki sene Şubat ayına göre yüzde 55.8, on iki aylık dönem için yüzde 71.83 olarak belirlendi. Bir önceki sene Şubat ayına göre en çok artış yaşanan grup ise yüzde 21.69 oran ile giyim ve ayakkabı oldu. Ocak ayı TÜFE ise yüzde 6.65 oranında arttı. Ocak ayında yaşanan artışla birlikte senelik enflasyon yüzde 6.59 azaldı ve senelik enflasyon yüzde 57.68 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.