Bakanlıktan Duyuruldu! PTT'den Herkese 2.750 TL Nakit Ödeme Verilecek...

Bakanlıktan Duyuruldu! PTT'den Herkese 2.750 TL Nakit Ödeme Verilecek...

Aile Bakanlığı'ndan 18 yaş üstü kişilere bayram desteği sağlanacak. Başvuru yapan kişlere tam olarak 2750 TL nakit destek sağlanacak. Bayramdan önce destek ödemesi almak için başvuru koşulları nedir? 3 gün içinde başvuru yapabilirsiniz. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ve destek parasına ilişkin her gün yeni ödemeler eklenmeye devam ediyor. Devletten, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere destek veriliyor.

Devletten ısınma yardımı, gıda yardımı, engelli yardımı, aile yardımı, fatura yardımı, bakım maaşı ve pek çok destek ödemesi daha sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ramazan Bayramı'nın öncesinde yardımlara hız verildi.

Ödemelerin bayramın öncesinde hesaplara geçmeye başladığı açıklandı. Hala müracaat etmeyenler için de 3 gün süre bulunuyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde destek ödemesi almak isteyen vatandaşlara Aile Bakanlığı'na müracaat edecekleri şekilde e-devlet'ten de başvuru yaparak yardımları alabilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğalgaz yardımı ödemelerini öne çekti. Başvuru işlemlerini gerçekleştirmek için 3 gün süreniz bulunuyor. T.C kimlik numarası baz alınarak başvurularınızı vakit geçmeden yaparak bayramdan öncesi rahat bir nefes alma fırsatını siz de elde edin.

Doğalgaz ve Elektrik Faturası Desteği Bayram Öncesine Alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan doğalgaz faturası yardımı ve elektrik faturası yardımı ödemeleri de bayram öncesine çekildi. Yardımlardan almak isteyen vatandaşlara 3 gün süre verildi. E-devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları vasıtası ile TC kimlik no ile başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvuru işlemi sonuçlanmış kişilere 15 Nisan tarihinde yardım ödemeleri yatırılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan doğalgaz yardımı ve elektrik faturasını düzenli şekilde veriliyor. Bu ödemeler için tek seferlik bir yardım başvurusu yapılması yeterli oluyor. Nakit destek ödemelerinde fatura yardımı almak isteyenler de acele etsin.

PTT'den T.C Kimlik Numarası Baz Alınarak Ödeme Yapılıyor...

Doğalgaz ve elektrik faturası desteklerinde toplamda 2.750 TL ödeme yapılıyor. Başvuru işlemi onaylananlara ödemelerini T.C kimlik kartları ve faturaları ile birlikte PTT'ye gitmeleri halinde direkt olarak alabiliyorlar. Doğalgaz yardımları özellikle kış ayları için özel olarak verilen bir yardım ve Kasım ile Haziran aylarında bu yardımlar ödeniyor. Elektrik faturası için yardımları ise her ay düzenli şekilde ödemeler veriliyor. Yardım başvurusunu yapacak vatandaşlara ödemelerini tekrar başvuru gereği olmadan PTT'den düzenli şekilde sağlanabiliyor. Doğalgaz faturası yardımı ve elektrik faturası yardımları için işlemler yalnız PTT'den yapılırken banka hesabınıza yatmıyor.

Her iki yardımı da alabilmek için hane içinde bulunan kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden daha az olması gerekiyor. Bu şartı taşıyorsanız 3 gün içinde başvuru işlemlerinizi yaparak bayram öncesinde bu ödemeyi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.