Emekli ve Memuru İlgilendiren Haber Geldi! Yeni Maaş Miktarları Duyuruldu! İşte Detaylar...

Emekli ve Memuru İlgilendiren Haber Geldi! Yeni Maaş Miktarları Duyuruldu! İşte Detaylar...

Emekli ve memur tarafından dört gözle beklenen Temmuz zamları hakkında açıklamalar peş peşe geliyor. 3 aylık enflasyon farkı kesinleşirken emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlarda netleşmeye başladı. İşte emekli ve memur maaşlarındaki zam oranları…

Nisan ayı sonuna yaklaşırken emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları da netleşmeye başladı. Emekli ve memur maaşlarına %30 oranında zam yapılırken gözler bu kez de Temmuz zammına çevrildi. Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zamlar merak konusu olurken 3 aylık enflasyon rakamları da netlik kazandı. İşte emekli ve memur maaşlarındaki zam oranları…

3 AYLIK RAKAMLAR AÇIKLANDI

Memur ve emekli maaşları hakkında açıklama Sabah Gazetesi yazarı Mete Dirice'den geldi. Yapılan açıklamalar kapsamında 3 aylık enflasyon farkının kesinleştiği aktarıldı. Temmuz ayında yapılacak zamlar hakkında araştırmalar devam ederken kesin rakamların belirlenmesi için 6 aylık enflasyon oranlarının açıklanması gerektiği ifade edildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7500 TL OLDU

Ocak ayında en düşük emekli maaşı 5500 TL olarak açıklanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde müjdeyi verdi. En düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye çıkarıldığını açıklayan Başkan Erdoğan, emekli ikramiyelerine de zam yapıldığını belirtti. Ramazan Bayramı’nda 2000 TL bayram ikramiyesi verilirken Kurban Bayramı’nda da 2.000 TL toplamda 4.000 TL ikramiyesi verilecek.

Her ay TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte Temmuz zamları da netlik kazanmaya başladı. Emekli ve memur maaşlarını etkileyen enflasyon rakamları kapsamında Temmuz ayında emekli ve memurlara yeniden zam yapılacak.

3 AYLIK ZAM ORANLARI BELLİ OLDU

2023 yılı ile birlikte enflasyon rakamları da açıklanmaya devam ediyor. 3 aylık enflasyon rakamları ve zam oranları şu şekildedir:

3 aylık enflasyon oranı: Yüzde 12,52
3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 12,52
Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8
Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6
Memur enflasyon farkı: Yüzde 4,52
3 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 10,52

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.