İhtiyaç Sahibi Olanlara Müjde Geldi! 4.853 TL Yardım Ödemesi Verilecek...

İhtiyaç Sahibi Olanlara Müjde Geldi! 4.853 TL Yardım Ödemesi Verilecek...

İhtiyaç sahibi insanlar internet üzerinden sosyal destek ödemeleri ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki ödemeleri e-Devlet sisteminden almak mümkün mü? Tüm detaylar haberimizde.

Dar gelirli vatandaşa sağlanan sosyal destek ödemeleri hız kesmeden devam ederken yeni bir açıklama geldi. Artık ödemeler e-Devlet sistemi üzerinden alınabilecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-DEVLET SİSTEMİNDEN ÖDEME ALINABİLİR

PTT tarafından yapılan sosyal destek ödemeleri kapsamında yeni bir açıklama yapıldı ve doğal gaz ve elektrik tüketim desteği alan vatandaşlar artık şubeye gitmelerine gerek kalmadan ödemelerini e-Devlet sistemi üzerinden alabilecek. PTT tarafından yapılan açıklamada yurt içi ve yurt dışı banka, posta, kargo hizmeti sunan PTT hizmetlerini dijital ortama taşıyarak müşteri zamanı ve yoğunluktan tasarruf ediyor. PTT aracılığıyla hak sahiplerine ödenen bütün ödemeler e-Devlet sistemi üzerinden hesaba aktararak ya da e-Devlet sistemi üzerinden fatura ödeyerek alınabilecek. Aynı zamanda e-Devlet sistemi üzerinden PTT aracılığıyla ödenen sosyal destek ödemelerinin sorgulama işlemleri de yapılabiliyor. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmında yer alan PTT'ye girerek hizmetlerden faydalanabiliyor. Diğer yöntem ise PTT internet bankacılığı veya mobil bankacılık sisteminde Sosyal Yardım Ödemelerine girerek sorgulama ve para çekme işlemleri yapılabiliyor.

E-Devlet Üzerinden Ödeme Almak

Sosyal destek ödemesi alan vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma yazarak banka hesabına para aktarımı yapabiliyor. EFT yapılırken hesap sahibinin hak sahibiyle aynı ismi taşıması gerekiyor. Hesap isim uyumsuzluğu olursa iade edilen paralar hak sahibinin e-Devlet hesabına tekrar geçiyor. Elektrik faturası destekleri de e-Devlet sistemine giriş yaparak Elektrik Yardımı İle Fatura Ödeme yazarak sorgulanabiliyor ve fatura ödeme işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Fatura öde seçeneği seçilerek abone numarası girilerek fatura borçları sorgulanabiliyor. Ödeme yapmak için fatura desteği bütün tutarı desteklemezse fatura farkı ekranda çıkıyor ve kart numarası girilerek ödeme yapılabiliyor. Sonrasında işlemlerin iptali olmuyor. Elektrik tüketim desteği hak sahiplerine her ay düzenli olarak yatırılıyor. Bu işlemler doğal gaz fatura desteği için de yapılabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal destek ödemelerinin bu sene de hız kesmeden devam edeceğini ve iyileştirmeler yapılacağını belirten açıklamalarda bulundu. Yaşlı maaşının 1.997 TL'ye yükseldiğini söyleyen Yanık, yüzde 40-69 arasında engelli olan vatandaşın maaşının 1.594 TL, yüzde 70 ve üstü engeli olan vatandaşın maaşının 2 bin 392 TL'ye yükseldiğini söyledi. Aynı zamanda 18 yaş altı engelli vatandaşların evde bakım maaşları da 1.594 TL olarak belirlendi. 560 bin engelli vatandaşın faydalandığı evde bakım maaşları ise 4 bin 336 TL oldu. Bakan Yanık, 2022 senesi içinde 18 milyar TL evde bakım maaşı desteği sağlandığını belirtti. Aynı zamanda çocukların eğitim masraflarının ve ihtiyaçlarının karşılanması için verilen SED ödemeleri de yükseltildi ve 3 bin 38 TL oldu. SED ödemesinin yanında verilen çocuk destek ödemeleriyle birlikte ödemeler toplam 4 bin 853 TL'ye yükseliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.