Meclis Onayından Geçti! Başvurana Bakanlıktan Bin 150 Lira Para PTT'den Yatacak...

Meclis Onayından Geçti! Başvurana Bakanlıktan Bin 150 Lira Para PTT'den Yatacak...

İhtiyaç sahibi insanlar için düzenlenen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımları da başladı. Peki kira desteğinden nasıl faydalanılır? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımları da başladı. Peki kira yardımından kimler faydalanabilir? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KİRA YARDIMLARI BAŞLIYOR

Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan proje kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara kira yardımı verilecek. Ödemeler her ay düzenli olarak hesaplara yatacak. Aile destek programları kapsamında kira desteği eve giren gelire göre ve şehirlere göre değişkenlik gösterecek. Kira yardım ödemeleri 1 sene boyunca devam edece. Kira yardımından faydalanabilmek için kişinin sigortası olmaması ve dar gelirli sınırı geçmemesi gerekiyor. Aynı zamanda hane içinde yaşayan kişilerin üstünde taşınmaz olmaması gerekiyor.

Şehirlere göre değişkenlik gösteren kişiler için düzenli bir gelire sahip olmamak şartı da aranıyor. İstanbul, İzmir ve Ankara için 1150 TL, Antalya, Adana Bursa Konya için 1.085 TL, Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum için 995 TL, Tokat, Zonguldak, Çanakkale için 905 TL, Düzce, Şırnak ve Yozgat için 810 TL, Bolu ve Bingöl için 715 TL kira yardımı yapılıyor. Kira destekleri için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Sisteme kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama bölümüne Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması yazıp açılan sayfada yer alan başvuru formunun tamamlanması gerekiyor. Aynı zamanda kira yardımı ile ilgili başvurular Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen giderek yapılabiliyor. Kira destekleri 12 ay boyu devam ediyor. Yaşanan deprem felaketi sonrasında evi hasarlı olan vatandaşlara da maddi destekler sürüyor. İstanbul'da birkaç ay önce 3 bin 500 TL olan kira destekleri 5 bin 500 TL'ye yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.