Mecliste Onaylandı! Hak Sahiplerine 2 Bin 392 TL Nakit Para Ödenecek...

Mecliste Onaylandı! Hak Sahiplerine 2 Bin 392 TL Nakit Para Ödenecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan duyurulan sosyal yardımlar ile bu sosyal yardımlardan yararlanabilmek için hangi şartlar aranıyor? İşte merak edilen tüm detaylar.

Aile Bakanlığı tarafından kimlere, kaç liralık sosyal yardımlar veriliyor? İşte konuya dair merak edilen bu sorunun yanıtı haberimizde...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan kişilere sosyal yardım ödemeleri tam gaz sürüyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara aile bütçelerini aldıkları bu sosyal yardımlar aile bütçelerini destekliyor.

İhtiyaç sahipleri için en az bir sosyal yardım programından destek sağlayabiliyorlar. Ancak bu şekilde doğru programa başvuru yapanlar bu ödemelerden yararlanabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan maddi yardımları da hız kesmeden sürüyor. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığın’dan kimler maddi yardımı alabilir, maddi yardım alma koşulları nedir? Maddi yardım almak düşünenler tarafından merak edilen soruların cevabı da siz değerli haberimizin devamında yer alıyor.

Asker Çocuklarına Yardım Ödemesi Verilecek

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan ve asker çocuklarına verilen sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu askerlere vatani görevlerini yapmaları için silah altında bulunan er ve erbaşları da kapsıyor. Babaları askerde olan bu çocuklara herhangi bir sosyal güvencesi bulunmuyorsa Aile Bakanlığı bu çocuklar için aylık 350 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeler ise iki ayda bir olmak şartı 700 lira olarak ödeniyor.

Terör Zararı Yardımı Verilecek

Terör olayları sebebi ile durumdan acil ihtiyaçlara yönelik şekilde bir sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu yardımı direkt şekilde alacaklar terör olaylarından zarar görenler için terör olayları sebebi ile göç etmek zorunda kalan kişilere bu destek veriliyor. Bu sosyal yardım programı için hane başına 1.500 TL aylık ödeme veriliyor.

Yaşlılık Maaşı Bağlanıyor

Aile Bakanlığı'nın 65 yaş üzeri olan ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara da yardım ödemesi veriliyor. Bu kapsamda belirli koşulları taşıyan kişilere maaş bağlanıyor. 65 yaş ve üzeri kişilere eşinin aylık ortalama kişi başı düşen geliri 2.835 TL'den az olması halinde ise o zaman yaşlı aylığı alma hakkı bulunuyor. Bu kişilere Aile Bakanlığı tarafından aylık bağlıyor ve aylık 1.997 TL'lik ödeme yapılıyor. Bu miktar ise yıllık iki defa memur maaş zamları ile zam yapılıyor.

Engelli Vatandaşlar Aylık Maaşa Bağlanıyor

Sosyal güvencesi olmayan engelli kişilere Aile Bakanlığı'nca maaşa bağlanılıyor. Bu maaşın bağlanacağı engelli vatandaşların 1.5 yaş ve daha büyük olması gerekiyor. Bu kişiler hane içinde kişi başı düşen net aylık gelir hesaplanıyor. Eğer aylık gelir 2.835 TL'den fazla değilse engelli maaşı bağlanabiliyor. Ne kadar engelli maaşı ise engellilik oranına göre değişiklik gösteriyor. Engellilik oranı % 40 ile % 69 arası engeli bulunanlara 1.594 TL, % 70 ve üzeri engeli olanlara ise 2.392 TL engelli maaşı veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.