PTT'den 3 Bin 38 Lira Ödeme Detayları Belli Oldu! İşte Bavuru Koşulları ve Detaylar...

PTT'den 3 Bin 38 Lira Ödeme Detayları Belli Oldu! İşte Bavuru Koşulları ve Detaylar...

Yaşanan ekonomik krizden dolayı dar gelirli ailelerin geçim derdi büyürken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından müjde geldi. 1 çocuk sahibi olan aileler dikkat! Bu şartları sağlayan anne ve babalara 3.038 TL sosyal yardım desteği yapılacak. Bakan

Dar gelirli aileler bu haberle bayram edecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. 1 çocuk sahibi olan aileler için yeni bir sosyal destek ödemesi başlatıldı. Bu şartları sağlayan anne ve babalara 3.038 TL yardım parası yatırılacak. Detaylar paylaşıldı. Hemen başvurun ve sizde bu yardımdan yararlanın. Peki başvuru şartları neler? İşte detaylar haberimizde...

3.038 TL HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLANDI

Ülkemizde devam eden ekonomik kriz dar gelirli aileleri zorlar hale geldi. Özellikle çocuklu aileler geçinemez hale gelmiş durumda. Bu yönde yeni bir adım atan Bakanlık, çocuklu aileler için yeni bir son dakika duyurusunda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneler için yeni bir sosyal destek ödemelerinin başlatıldığını duyurdu. Dar gelirli aileler için başlatılan SED ödemeleri için ihtiyaç sahibi olan ve 1 çocuk sahibi her ailenin başvuru yapabileceği belirtildi. Milyonlarca ailenin beklediği ödemeler Nisan ayı SED ödemeleri hesapları aktarıldı. SED yardımı ödemelerinin hesaplara yaptığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. SED ödemeleri kapsamında çocuk başına 3038 TL ödeme hak sahibi hanelerin hesaplarına aktarıldı.

12 AY BOYUNCA DEVAM EDECEK

SED ödemeleri, Çocuk başına 3038 TL olarak ödeniyor. Aile Bakanlığı bu ödemeyi 12 ay boyunca her ay düzenli olarak hak sahibi kişilerin hesaplarına yatırıyor. Nisan ayı SED yardımı ödemeleri de hesaplara aktarıldı.

Nisan ayı SED ödemeleri ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Aile ve sosyal hizmetler Bakanı Derya Yanık, Söz konusu ödemeler kapsamında 187.000 çocuğun okul ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.