Vatandaşa Bakanlıktan Dev Destek Sağlandı! Bir Tek Koşula 10.614 Lira Para Ödemesi Yapılacak...

Vatandaşa Bakanlıktan Dev Destek Sağlandı! Bir Tek Koşula 10.614 Lira Para Ödemesi Yapılacak...

Destek ödemeleri kapsamında açıklamalar peş peşe geliyor. Şartları sağlayan vatandaşların başvuru yapması durumunda 10.614 TL ödeme yapılacak. Başvuru detayları belli oldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Başvuru şartlarını sağlayan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere bir sene boyunca karşılıksız 10.614 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. 3 ayda bir yapılacak ödemeler kapsamında başvuru detayları da belli oldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

BAKANLIKTAN 2.604 TL ÖDEME

Bakanlıklar tarafından yapılan destek ödemeleri vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yönelik yaptığı yardımlara bir yenisini ekledi. Dar gelirli veya geliri bulunmayan ailelerin yararlanabileceği ödemeler hakkındaki detaylar belli oldu. Aile destek ödemesi, çocuk yardımı, bakım aylığı gibi pek çok farklı kalemde ödeme yapılırken vatandaşlarında daha rahat bir yaşam sürdürmesi amaçlanıyor.

Bakanlık tarafından yapılan destek ödemelerinden biri de yaşlılık aylığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 3 aylık ödemelerin 2.604 TL olarak hesaplara yatırılacağı belirtildi. Yaşlılık aylığından yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru şartlarının sağlaması gerekiyor.

YAŞLILIK AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri kapsamında yaşlılık aylığı için istenen başvuru şartları şu şekildedir:

Başvuruda bulunacak kişinin 65 yaş ve üzerinde olması,
65 yaş üzerindeki kişilerin emekli olmaması,
Vatandaşların herhangi bir gelire sahip olmaması,

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan kişilerin destek ödemelerine başvuru yapabileceği belirtirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaşlılık aylığı ödemeleri için “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayatta bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri adına her alanda yanındayız” açıklamalarında bulundu.

Bakan Yanık, Mart ayında 2,7 milyar TL yaşlılık aylığı ve engelli aylığının hak sahibi kişilerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.