Hem Pratik Hem Çok Lezzetli Bir Tatlı Samanlı Dağ Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hem Pratik Hem Çok Lezzetli Bir Tatlı Samanlı Dağ Tatlısı Nasıl Yapılır?

Çok pratik bir tatlı tarifi ile sizlerleyiz. Sizlerde misafirlerinize veya ailenize hem göz doyurucu hem dikkat çeken bir tatlı yapmak istiyorsanız işte samanlı dağ tatlısı tam da aradığınız tatlı olabilir.

Dışı kadayıfın vermiş olduğu tat ile çıtır çıtır içi ise bir o kadar yumuşacık çok hafif bir tatlı olan Samanlı dağ tatlısı tam sizlere yakışan bir tatlı. Samanlı dağ tatlısı nasıl yapılıyor merak ediliyor. Görsel şöleniyle mutfaklarınızı süsleyecek yeni bir tarif ile geldik. Üzerini kadayıfın şenlendirdiği lezzetine lezzet kattığı samanlı dağ tatlısını sizlerde evlerinizde mutlaka yapmalısınız. Yapımı oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli olan samanlı dağ tatlısını sizler de çok beğenecek ve misafirlerinize görsel şöleniyle harikalar yaratacak samanlı dağ tatlısını hazırlamak isteyeceksiniz. Peki samanlı dağ tatlısı nasıl yapılır? Samanlı dağ tatlısının malzemeleri ve püf noktaları nelerdir. İşte karşınızda müthiş samanlı dağ tatlısı. Şimdiden yapacaklara ve yiyeceklere afiyet olsun.

Samanlı dağ Tatlısı İçin Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tane vanilya

Samanlı dağ Tatlısının Üzeri İçin Malzemeler:

  • 1,5 yemek kaşığı tere yağı
  • 150 gr kadayıf
  • 2,5 yemeği toz şeker

Samanlı dağ Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tenceremize 1 litre sütü alalım süt, şeker, nişasta un ve kakaoyu da alıp güzelce karıştıralım. Kaynayıp koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim. Kıvam alan tatlımızı ocaktan alıp tere yağ ve vanilyasını ekleyelim. Karıştırarak yağın erimesini sağlayalım. Kolay ve pratikçe  çıkması için ıslamış olduğumuz kaselerimize paylaştıralım. 7-8 saat veya bir gün öncesinden dolaba kaldırıp bekletip dinlendirelim.

Üzeri için 1,5 kaşığı tere yağını tavaya alıp eritelim. Üzerine kadayıf ve toz şeker ekleyip rengini alana kadar sürekli karıştırarak kavuralım yakmamaya dikkat edelim ve ardından soğumaya bırakalım. Ve kıvamını alan tatlılarımızı kaseden çıkarıp kadayıfa bulayalım. Tatlılarımızı servis tabağımıza alalım. İstediğiniz şekilde de süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.