Pamuk Gibi Uçan Kekin Tadına Bayılacaksınız! Pratik ve Çok Hafif Bir Tat Uçan Kek Nasıl Hazırlanır? Uçan Kek Malzemeleri Neler?

Pamuk Gibi Uçan Kekin Tadına Bayılacaksınız! Pratik ve Çok Hafif Bir Tat Uçan Kek Nasıl Hazırlanır? Uçan Kek Malzemeleri Neler?

Çayın yanında hafif tatlı bir lezzet istiyorsanız bu tarif tam size göre. Uçan kek adından da anlaşılacağı gibi çok hafif bir kektir. Pamuk gibi ya da bulutlara benzetilir . Uçan kek tarifi için gerekli malzemeler neler? Yapılışı ve püf noktaları…

Malzemeler:

* 4 tane yumurta,

* 1 su bardağı şeker,

* Yarım çay bardağı su,

* Yarım çay bardağı sıvı yağ,

* 1 su bardağı un,

* 1 su bardağı nişasta

* 1 paket vanilya,

* 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

* 1 su bardağı süt,

* 1 poşet krem şanti,

* İsteğinize göre krem şantinin üzerine damla çikolata ya da meyve koyabilirsiniz.

Yapılışı:

Uçan kek yapımına şeker ve yumurtaları 3-4 dakika kadar çırparak başlanır. İyice köpürdükten sonra malzemeleri bir su bardağı şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı su, un nişasta ve vanilyayı da koyup karıştıralım. Daha sonra bu karışımı kek kalıbına ya da borcama dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 25 dakika pişirelim. Kek pişerken krem şantiyi bir yandan hazırlayalım. Keki fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üzerine bir bardak sütü güzelce dökelim. 2-3 dakika daha bekletelim, ardından krem şanti üzerine yayalım. Sonra arzunuza göre ister çikolata ile süsleyin ister meyve ile bu şekilde süsleyelim. Çok hafif bir pasta olmaktadır. Çayın yanında müthiş bir lezzet. Hepinize afiyet olsun.

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.