Lezzetli ve Pratik Lebeniye Çorbası! Lebeniye Çorbası Malzemeleri Neler?

Lezzetli ve Pratik Lebeniye Çorbası! Lebeniye Çorbası Malzemeleri Neler?

Pek çoğunuzun severek sofralarda yer verdiği lebeniye çorbası oldukça lezzetli bir çorba. Lebeniye çorbası yoğurtlu ve köfteli bir çorba. Arapça’dan ismini olan çorba, Türkiye’nin hemen hemen her mutfağında yapılıyor. İşte pratik ve lezzetli lebeniye çorbasının tarifi…

Lebeniye çorbası içerisinde bulunan malzemelerle hem lezzetli hem de besleyici bir çorba. Yoğurtla yapılan çorba en çok Lübnan’da yapılıyor. Ülkemizde Güneydoğu bölgesinde sıklıkla yapılan çorba yaz ve kış fark etmeden yılın her mevsimi tüketilebiliyor. Lebeniye çorbası yapımı çok vaktinizi almayacak. Çorbanın içinde kullanacağınız köftelerin hazırlanma süresi biraz vakit alacaktır. Lebeniye çorbası malzemeleri neler, çorba nasıl yapılır?

Lebeniye Çorbası Malzemeleri

Lebeniye çorbası malzemeleri neler, çorba nasıl yapılır? Lebeniye çorbası yoğurtlu, nohutlu ve köfteli bir çorba. Besleyici ve lezzetli çorbanın malzemelerini hazırlamak ortalama 25 dakika sürecekken çorbanın pişme süresi de 20 dakika sürecektir. Lebeniye çorbası aşağıdaki malzemelerle yaklaşık 6 kişilik hazırlanmaktadır. Çorba için gerekli malzemeler:

  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığı pirinç varsa kırık pirinç
  • 1 buçuk su bardağı süzme yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • Yarım limon suyu 
  • 6 su bardağı sıcak su 

Çorbanın köfteleri için gerekli malzemeler:

  • 200 gram yağsız kıyma 
  • 1 adet orta boy kuru soğan 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 2 buçuk yemek kaşığı tereyağı ya da 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı (köfteleri kızartmak için)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane (çorbanın üzeri için)

Lebeniye Çorbası Tarifi

Lebeniye çorbası malzemeleri neler, çorba nasıl yapılır? Çorba için öncelikle tencereye pirinci yıkayıp alın ve üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyerek haşlayın. Köfteleri hazırlamak için bir kabın içerisinde kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın. Elde ettiğiniz harçtan nohut büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.

Pirinçler haşlandıktan sonra üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyin ve haşlanmış nohutlarla pişirmeye devam edin. Kasenin içerisinde yoğurdu, limon suyunu, unu ve yarım bardak suyu karıştırmaya başlayın. Tencerede kaynayan sudan azar azar alın ve yoğurdu açın. Daha sonra yoğurtlu karışımı tencereye ilave edin. Böylelikle yoğurdun kesilmesini önlemiş olursunuz. Çorbanın tuzunu ayarladıktan sonra çorbanızı kaynamaya bırakın.

Geniş tavada tereyağını ısıtın ve köfteleri kızartmaya başlayın. Kızaran köftelerin üzerine kuru naneyi ilave edin ve bir süre karıştırın. Dilerseniz çorbanızı servis ederken köfteleri sonradan kaselere ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda köfteleri tencereye alarak doğrudan servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.