Pastane Usulü Halka Tatlısı! Evde Halka Tatlı Nasıl Yapılır?

Pastane Usulü Halka Tatlısı! Evde Halka Tatlı Nasıl Yapılır?

Halka tatlısını sevmeyen neredeyse yok. Bu kadar çok sevilen bu tatlıyı evde yapmak mümkün... Sokak tatlılarından biri olan halka tatlısı her pastanenin gözde tatlılarından biri… Lezzetli bir tatlı olan halka tatlısını evde de hazırlayabilirsiniz. Pastane usulü halka tatlısı tarifi sizlerle…

Canınız halka tatlısı çekiyorsa ve evde yapmak istiyorsanız aslında çok kolay bir şekilde evde halka tatlısı hazırlayabilirsiniz. Size zor gibi görünse de bu tatlıyı hazırlamak düşünüldüğü kadar zor değil. Evde halka tatlı nasıl yapılır? 

Evde Halka Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Halka tatlısı sevenler bu tarifle artık evde tatlı hazırlayabilecek. Halka tatlısı çok pratik bir tatlı gibi görünse de aslında emek istiyor. Lezzetli ve tam kıvamında halka tatlısı için sabretmek gerekiyor. Sokak tatlılarının başında yer alan halka tatlısı için pataşu hamuru kullanılıyor. Ortalama 5 kişilik halka tatlısının malzemeleri 45 dakikada hazırlanıyor. Tatlının yapımı ise ortalama 45 dakika sürüyor. Evde halka tatlı nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır? 

  • 2 adet yumurta 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 2 su bardağı un 
  • Çay kaşığının ucuyla tuz 
  • 1 yemek kaşığı irmik 
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (mısır)

Tatlının şerbeti için gerekli malzemeler:

  • 2 su bardağı şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

Tatlıyı kızartmak için gerekli malzemeler:

  • 2 buçuk su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı olmamalı)

Halka Tatlısı Tarifi 

Evde halka tatlı nasıl yapılır? Tatlı için öncelikle şerbet hazırlanmalıdır. Şerbet için tencereye su ve şeker alınır. Kaynayan şerbetin içine limon suyu eklenir ve şerbet kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakılır. Tatlı hamuru için tencerede tereyağını ısıtın. Isınan yani eriyen yağın içerisine suyu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Azar azar un ilave edin ve çırpma teliyle sürekli karıştırın. Tuzu da ilave ettikten sonra karıştırmaya devam ederek pişirin.

Hamur toparlanmaya başladıktan sonra soğuması için kenara alın. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları kırın ve karıştırın. Ardından irmik ve nişastayı da ekleyerek karıştırın. Krema sıkma poşetine tırtıklı uç kısmını kullanın ve hamuru poşetin içerisine alın. Sıvı yağı derin bir tencereye alın ve kızdırın. Kızdırdığınız yağa hamurdan sıkarak şekil verin. Halka tatlının iki tarafını kızartın. Kızaran tatlıyı direk soğuk şerbetin içine atın. Şerbette 3 dakika kadar bekleyen tatlıları servis tabağına alın. Tatlılar bitene kadar işlemi tekrar edin. Artık tatlınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.