Bu Markette Ayçiçek Yağına Dev İndirim Geldi! Duyan Markete Koşuyor! 5 LT Ayçiçek Yağı 115 TL...

Bu Markette Ayçiçek Yağına Dev İndirim Geldi! Duyan Markete Koşuyor! 5 LT Ayçiçek Yağı 115 TL...

Toprak Mahsulleri Ofisi, 24 bin ton ayçiçek yağı alımı yaptı. Bu gelişmenin iç piyasayı rahatlatması beklenirken Solventum Yönetim Kurulu Başkanı Onat Angı'nın fiyatlardaki gerileme öngörüsü sonrası dikkat çeken rakamlar ortaya çıktı. İşte 5 litre ayçiçek yağının düşeceği rakam...

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Cuma günü tamamlanan ihaleyle yaklaşık 24 bin ton ham ayçiçek yağı aldı.

İhalede ithal yağların yanısıra halihazırda depoda bulunan yağlar da teklife konu olabildi.

Avrupalı ticaret kaynakları, 6 bin tonluk kısmın Tekirdağ limanı teslimatlı olmak üzere Aves’ten ton başına 1,218.80 dolar fiyatla alındığını, 18 bin tonluk kısmın ise yine Aves’in Türkiye’deki depolarından tahmini 1,228.80 dolara alındığını ve Mersin ile İskenderun limanlarından teslim edileceğini belirtti.

Teslimatların 15 Şubat ile 20 Mart arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

İhalelerde oluşan fiyatlar TMO’nun nihai onayına tabi olduğu için alım miktarları daha sonra değişebiliyor ya da alımlar tamamen iptal edilebiliyor.

Solventum Yönetim Kurulu Başkanı Onat Angı, Türkiye’nin yılbaşında ham yağ ve ayçiçeği çekirdeğinde ithalat vergilerinin sıfırlanması ile ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 15 düşüş yaşanacağını söylemişti.

Şu an piyasada 135 liraya satılan en ucuz ayçiçek yağının 115 lira seviyelerine düşeceği tahmin ediliyor. Diğer marketlerinde bu oranda zam yapması halinde ayçiçek yağının 5 litresi 115-120 seviyelerine resmen gerileyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.