Emeklilere Büyük Zam Müjdesi!

Emeklilere Büyük Zam Müjdesi!

Emekliler toplumun büyük bir kesimini oluşturuyor ve emekli maaşlarının yetersizliğinden şikayet ediliyor. Fakat yılbaşında emeklilerin maaşlarında büyük bir iyileştirme yapılacak. Emekli maaşları 1200 TL fazladan ödenecek. İşte detaylar:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bakanlığın 2023 yılı bütçesi üzerine konuşmalar yaptı. Bakan TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada 3600 ek gösterge hususundaki yasal düzenlemenin son yılların en kapsamlı düzenlemesi olduğuna vurgu yaptı. Başlangıçta 4 meslek grubunu kapsadığını, sonra genişletildiğini ve yaklaşık 6 milyona çıkarıldığını, bunun son yıllarda Türkiye’de yapılmış en köklü sosyal düzenleme olduğunu belirtti.

Muhalefet sıralarından bakan Bilgin’e 3600 ek gösterge düzenlemesinin genişletilmesi yönünde talepler geldi. Bakan bunun üzerine o konunun da kendilerinin gündeminde olduğunu, çalışmalarının sürdüğünü ve yakın zamanda meclise sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Güvenlik Personelleri Emeklilerine Ödemelerde Artış

3600 ek gösterge düzenlemesiyle 5434 sayılı Kanun’a eklenen 85’inci maddeye göre güvenlik personeli emeklilerine dair detaylar yer alıyor. Madde gereği 3600 ek göstergeden yararlanamayan güvenlik personeli emeklilerinin her ay ilave 1200 TL ödenmesi öngörülmektedir.

Elbette güvenlik görevlisi emeklileri dışındakilerde de böyle bir düzenlemeden neden kendilerinin de yararlanmayacağına dair rahatsızlıklar dile getiriliyor. Güncel haliyle henüz bu hususta net bilgi bulunmasa da güvenlik mesleği dışındaki meslek grupları için henüz bu tasarıyla bir ödeme çıkması mümkün görünmüyor.

3600 Ek Göstergenin En Çok Memnun Ettikleri

3600 ek gösterge düzenlemesinden bazı meslekler daha avantajlı çıkmıştır. Bunların başında öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri gelmektedir. Ayrıca bütün çalışanların ek göstergelerinde de artış olmuştur. Ancak göstergeden iki yıllık yükseköğrenim almış eğitim, din görevlisi ve sağlık çalışanları yararlanırken teknik hizmet sınıfındakilerin yararlanamaması bazı rahatsızlıkları beraberinde getirmiştir.

Ek gösterge düzenlemesi sonrasında hala bazı tartışmaların devam ettiği görülmektedir. Özellikle dışarda bırakılan çalışanlar durumdan büyük rahatsızlık duymaktadır. Bu rahatsızlıkları önlemek adına bazı idari görevlerde bulunanların ek göstergeleri 3600’e yükseltilmiş ve rahatsızlıklar azaltılmaya çalışılmıştır. İlçe müdürleri, şube müdürleri ve bölge müdür yardımcıları bu kapsama alınan başlıca kişiler olmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.