ÖTV İndirimi De Hayalleri Suya Düşürdü. Araç Fiyatları Yeniden Yükselişe Geçti!

ÖTV İndirimi De Hayalleri Suya Düşürdü. Araç Fiyatları Yeniden Yükselişe Geçti!

Araç almak isteyenler bir süredir ÖTV matrah düzenlemesini beklemekteydi ve fiyatların düşeceğini umuyordu. Fakat araç almak isteyenler yine hüsrana uğradı.

Otomobil piyasasında son bir yılda çok büyük artış oldu. Birçok kişi içi araç almak artık hayale dönüştü. Fakat bir süre önce gündeme gelen ÖTV indirimi yeniden bir beklenti oluşmasını ve araç almak isteyenlerin fiyatların düşmesini beklemesini sağlamıştır. Fakat durum hiç de öyle olmadı. Beklenen ÖTV matrah düzenlemesi 24 Kasım’da gerçekleşti. Bu kapsamda otomobillerde ÖTV matrah limit artışına gidildi. 1600 CC altı araçlarda alt limit olarak 184 bin TL rakamı belirlendi. Fakat sıfır araç almak hayaliyle bayilere giden vatandaşlar bayilerden araç yok cevabı alıyorlar. Bayilerde sıfır otomobil olmaması ise ikinci el araç piyasasının bir daha artmasına neden oluyor.

ÖTV Matrah Düzenlemesi Ters Etki Yarattı

İkinci el araç piyasasında bir süre önce düşüş beklentileri oluşmuştu. Sektörün içindekilerce yapılan açıklamalar da bu yöndeydi. Herkes aracını satmak için yılbaşını beklemeye başlamıştı. İkinci el araç piyasasındaki artış da sıfır araçlara yönelişi tetikledi. Dolayısıyla ikinci el araçlarda bir düşüş yaşanması bir yana fiyatlar daha da arttı.

Asıl Hareketlilik Yılbaşından Sonra

Uzmanlar matrah düzenlemesinin tüm araçlara yansımadığını, sadece alt sınıf araçlarda bir nebze hareketlilik oluşturduğunu dile getiriyor. Aynı zamanda yılbaşında sonra araç piyasasındaki hareketliliğin daha da fazla olacağı ifade ediliyor. Dolayısıyla hem sıfır hem de ikinci el araçlarda matrah düzenlemesinin sonuçları asıl yeni yılda belli olacağa benziyor. Her ne kadar piyasalarda büyük bir belirsizlik olsa da ez azından fiyatların yakın zamanda düşmeyeceği araç piyasasındaki herkes tarafından kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.