2023 Asgari Ücret Zammı Netleşmeye Başladı! İşte Son Konuşulanlar:

2023 Asgari Ücret Zammı Netleşmeye Başladı! İşte Son Konuşulanlar:

Yılbaşı yaklaşırken en çok merak edilenlerin başında asgari ücret zammı geliyor. Her gün yeni açıklamalarla asgari ücrete yapılacak zam miktarı hakkında farklı rakamlar öne çıkıyor.

İlk kez 7 Aralık’ta çalışmalarına başlayan asgari ücret komisyonu yeni yıla sayılı günler kala faaliyetlerini sürdürüyor. İlk günden bu yana birçok kurum ve uzman isim oluşabilecek rakamlar üzerinde tahminler yürütüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin 7.845TL olması üzerinde duruyor.

Bakanlık ortak beklentinin bu rakam olduğunu, işçi ve işverenlerin bu ücrette mutabık kalabileceklerini belirtiyor. Bakan Vedat Bilgin 2023 yılına dair açıklanacak zamana dair komisyon alışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor yorumunu yapmıştı ve şu an için net bir akam vermesinin doğru olmadığını söylemişti. Ayrıca her zaman için emekçilerin yanında olmaya devam edeceklerini de sözlerine elemişti.

Güncel Konuşulan Rakam 7.785 TL

2023 yılı asgari ücreti hakkında Türk-İş başkanı daha farklı bir rakam belirtti. Atalay canlı yayında pazarlıklarını 7.785 TL’den başlatacaklarını, bunun kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Türk-İş genel sekreteri Kavlak ise kurum çalışmalarını değerlendirdikleri, 4 saat süren toplantının oldukça iyi geçtiğini ifade etti. Kapsamlı bir açıklama yapacaklarını belirtti. Bununla birlikte asgari ücret zammının ne zaman açıklanacağı da büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

Asgari Ücretin Açıklanma Zamanı

Toplumun yüzde 60’a yakınının asgari ücretle çalışması ve diğer kademeleri de yakından alakadar etmesi nedeniyle 2023 asgari ücret tutarı milyonlarca kişiyi etkiliyor. Asgari ücret, 6 aylık enflasyon süreci dışında refah payı gibi durumların ilave edilmesiyle daha da farklı olabilmektedir. Görüşmeler halen devam ediyor ve son görüşmelerden sonra daha net rakamlar ortaya çıkmış olacak. Net rakamlar aralık ayının son haftasında açıklanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.