2024 Asgari ücret zammı ortaya çıktı! Hükümetten Peş Peşe Açıklama geldi 17 bin 673 lira...

2024 Asgari ücret zammı ortaya çıktı! Hükümetten Peş Peşe Açıklama geldi 17 bin 673 lira...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı için çalışmalar davam ediyor. Asgari ücret zammında gözler üçüncü toplantıya çevrilmişken devam eden pazarlıkların ardından kararın açıklanması bekleniyor. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte asgari ücrette son gelişmeler…

Yaklaşık 7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili çalışmalar hala devam ederken gözler 2024 Ocak ayına çevrildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 11 Aralıkta gerçekleştirilirken ikinci toplantı ise 18 Aralık Pazartesi günü gerçekleşti. Bu toplantıların ardından gözler üçüncü toplantıya çevrildi.

Milyonlarca çalışan yeni rakamı merakla beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İşçi ve işveren tarafının, görüşmelerde belli bir aşamayı geride bıraktığı aktarılırken son zam kararının ise devam eden pazarlıkların ardından gelecek haftanın ilk günlerinde açıklanması öngörülüyor.

TEK ZAM MI YAPILACAK?

Asgari ücrete tek zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken konuya ilişkin açıklama Bakan Işıkhan’dan geldi. Işıkhan, temmuzda ikinci bir toplantı yapılmayacağını aktarırken “İkinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor" açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

2024 asgari ücrete yapılacak zam senaryoları şu şekilde:

Yüzde 35 oranında zam uygulanırsa 15 bin 392 lira olacak.

Yüzde 40 oranında zam uygulanırsa 15 bin 962 lira olacak.

Yüzde 45 oranında zam uygulanırsa 16 bin 532 lira olacak.

Yüzde 50 oranında zam uygulanırsa 17 bin 103 lira olacak.

Yüzde 55 oranında zam uygulanırsa 17 bin 673 lira olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.