4 Şubat 2022 Cumartesi Güncel Altın Fiyatları Ne Kadar? Piyasa Uzmanı İslam Memiş Uyardı...

4 Şubat 2022 Cumartesi Güncel Altın Fiyatları Ne Kadar? Piyasa Uzmanı İslam Memiş Uyardı...

Finans analisti ve altın piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, doların 24-25 lira seviyesine çıkmasının muhtemel olduğunu söyleyerek takipçilerine tarih verdi.

Altın ve para piyasalarının tanınan ismi İslam Memiş, borsa ve dolar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, borsada son günlerde yaşanan keskin düşüşleri ve Borsa İstanbul'da uygulanan devre kesicileri değerlendirirken, borsanın bir kumar olmadığını hatırlatarak vatandaşlara uzun vadeli düşünme tavsiyesinde bulundu.

"SEÇİMLERDEN SONRA DOLARDA YÜKSELİŞ GÖREBİLİRİZ"

Dolar paritesinin aylardır 18.50-18.90 bandına sıkıştığına işaret eden Memiş, "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden sonra dolarda ani bir yükseliş görünmesinin sürpriz olmayacağını hatırlatarak, "Dolarda yükselmeler yaşanabilir. Özellikle Haziran ayından sonra 24-25 lira aralığında bir dolar kuru görebiliriz" ifadelerini kullandı.

BORSADA DİP VE ZİRVE SEVİYELERİ AÇIKLADI

Memiş, Borsa İstanbul hakkında da değerlendirmelerini paylaşırken, "Borsa İstanbul endeksi 5353 puanda, yüzde 1’lik bir satış var, borsa tarafında dalgalı bir seyire yıllık bazda odaklanmak gerekiyor yani ne dip seviyeler ne de zirve seviyeler görüldü, olaya böyle bakmak lazım.

Yatırımcılar genelde yıllık ve uzun vadeli bir yatırım aracı olarak bu Piyasayı görmesi lazım genelde kumar piyasası olarak görmemesi gerekiyor, kredili işlem yapmaması gerekiyor, hisselerini mutlaka çeşitlendirilmesi gerekiyor.

Eğer bu tedbirleri aldıktan sonra uzun vadeli bir yatırımcıysa, borsa tarafında bir zarar etme olasılığı çok zayıf ancak beklediğimiz seviyeler var, mesela yıl içerisinde 4400 puan seviyesinin dip seviyesi 6.500 puan seviyesinin zirve seviyesi olarak takip edeceğiz ve bugünkü seviyeleri gözünde bulundurduğumuz zaman da tam böyle orta noktadayız yani kırılma noktası yukarı yönlü de olacak, aşağı yönlü de olacak ve dalgalı seviyede bu fiyatlamalar devam edecek diye tahmin ediyorum.

Satış noktasında son bir hamle daha gelebilir buna dikkat çekmek istiyorum çünkü aşağıda biraz daha alanı var, düzeltme alanı var. Teknik olarak bir düzeltmeye ihtiyacı olduğu için düşüşler mutlaka yatırımcılar tarafından değerlendirilebilir." dedi.

Not: Haberdeki görüşler tamamen İslam Memiş'in yorumlarıdır. Herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesi içermemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.