81 İçin O Saatler Arasında Hayat Duracak: İstanbul, Ankara, İzmir dahil 81 il için 4 Mayıs yayınlanan rapor...

81 İçin O Saatler Arasında Hayat Duracak: İstanbul, Ankara, İzmir dahil 81 il için 4 Mayıs yayınlanan rapor...

81 İçin O Saatler Arasında Hayat Duracak: İstanbul, Ankara, İzmir dahil 81 il için 4 Mayıs yayınlanan rapor...

Meteoroloji, 4 Mayıs hava durumu raporunu yayınladı ve İstanbul dahil olmak üzere tüm 81 ilde kuvvetli yağışların etkili olacağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde çok bulutlu hava, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Güney ve batı bölgelerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde sıcaklık değişimlerinin minimal olması tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güney ve batı yönlerden, Marmara'da ise kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-70 km/saat) bekleniyor.

KUVVETLI YAĞIŞ UYARISI

Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiği için sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI

Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-70 km/saat) beklendiği için olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Malatya, Erzincan, Tunceli, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Rüzgarın batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.