Aile Bakanlığı Duyurdu! Başvuru Yapanlara 3 Bin 300 TL Ödeme Verilecek...

Aile Bakanlığı Duyurdu! Başvuru Yapanlara 3 Bin 300 TL Ödeme Verilecek...

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu aileler için destek ödemeleri kapsamında yapılacak ödemeler açıklandı. Başvuru sonucuna göre 3 bin 300 TL destek ödemesi verileceği duyuruldu. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu olan aileler için yapılan yeni yardım açıklamasında başvuran ailelere 3 bin 300 TL çocuk yardımı ödemesi yapılacağı duyuruldu. Ödemeler için başvuruların nasıl alınacağına dair detaylar haberimizde...

Başvuru döneminde bilgi almak için, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan resmi web siteden ziyaret ederek veya ilgili birimlerle iletişime geçerek detayları öğrenebilirsiniz.

TBMM'den Geçti! Anne ve Babalara Başvuru ile 3.300 TL Ödeme

Ekonomik sorunların artması ile beraber ailelerin yardıma ihtiyaçları giderek artıyor. Özellikle de çocukları okula gidenlerin geçim sıkıntısı yaşadıkları ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıkları açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, ihtiyaç sahibi olan hanelere ilişkin pek çok yeni sosyal yardım programı da başlatıldı. Bu çerçevede çocuk sahiplerine 3.300 TL destek verileceği duyuruldu. Başvurular ise e-devlet üzerinden yapılabilecek.

5.500 TL'ye Kadar Yükselecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı karar ile okula çağında çocuğu olanlara sosyal yardım verileceği duyuruldu. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite çağında çocuğu olan ailelere başvurmaları durumunda devletten destek verileceği belirtildi. Yardım miktarları ise 3.300 TL ile 5.500 TL arasında değişebilecek dendi. Bu yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden karşılanacak ve dar gelirli olup ihtiyaç sahibi ailelere başvurularını yapmaları halinde bildirildi. Yardımın ayrıntıları için başvuru yapacak olanlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirler.

Başvuru Koşulları Nedir? 

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ve çocuğu olan ailelere yapılabilecek sosyal yardım başvuruları e-devlet'ten kabul ediliyor. Başvurular, çocuklar 18 yaşın altında ise, anne veya babalar tarafından yapılması gerekiyor. Başvurular e-devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile şifre kullanılarak gerçekleştirilebileceği belirtildi. Ailelerin başvuru öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesinde bulunan başvuru koşullarını ve gerekliliklerini kontrol etmeleri önerilebiliyor.

Mart Ayı Ödemeleri Yapılabilecek

Okula giden çocuğu olan ailelere verilecek tüm devlet yardımı resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girmişti. Bu yardımı almak için başvurular başladı ve aileler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da başvuru yapabileceği açıklandı. Başvuruları hızlı bir şekilde işleme alındığında sonuçlar 10 gün içinde açıklanacak. Bu durumda, yardım ödemeleri Mart ayında yapılabilecek. Ayrıca, başvuru ile ailelerin başvuru koşullarını ve gerekliliklerini kontrol etmeleri de önerilmektedir. Bu yardım miktarları doğrudan banka hesaplarına yapılacak açıklaması da geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.