Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıkladı! Başvuru Yapanlara Hemen 3.300 Lira Ödeme Yapılacak! İşte Detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıkladı! Başvuru Yapanlara Hemen 3.300 Lira Ödeme Yapılacak! İşte Detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve çocuk sahibi olanlara müjdeli haber verildi. Bakanlık Çocuk Destek Bileşeni olarak yeni bir düzenleme yapıp şartları karşılayan dar gelirli olanlara toplam 3.300 TL nakdi yardım verecek...

Devletten, seçim öncesi bir dizi düzenleme yapılıyor. 2023 yılında %54'lük bir zam artışı gerçekleştirildi. Bu artış ile birlikte enflasyonun yükselmesiyle de parası eriyenlere devletten yardım haberi peş peşe başladı. Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli olanlara çocuklu ailelere yeni müjdeli haber verildi. Bakanlıktan, Çocuk Destek Bileşeni çerçevesinde yeni bir düzenleme yapılarak şartları karşılayan dar gelirli ailelere toplam 3.300 TL nakdi yardım verileceği duyuruldu.

Aile Destek Programı İçin Ekleme Gerçekleştirildi

Bakanlık tarafından daha önce duyurulan Aile Destek Programı ile dar gelirli hanelere para yardımı gerçekleştiriliyor Ancak bakanlıktan, yeni düzenleme ile beraber Çocuk Destek Bileşeni adı altında ailelere çocuk başına nakit para yardımı yapacak. Çocuk sayısına göre bu tutarlar artıyor ve artan yardım paketi kimlere destek sağlıyor?

Çocuk Sayısına Göre Ödeme Miktarları Yükseliyor

Dar gelirli olan hanelere 12 ay süre boyunca verilecek yardım paketi için 1 ile 2 çocuğu olanlara 350 TL, 3 çocuklu olanlara 450 TL, 4 çocuklu olanlara 550 TL, 5'ten fazla çocuğu olanlara da 650 TL nakdi para yardımı desteği verilecek. Bu başvurular ise e-devletten yapılacak.

Dar gelirli olan ailelere yüz güldürecek bu yardım paketi açıklandı. Bütçesi sıkıntılı olan ailelere nefes aldıracak bir ortamda görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.