Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı DUYURDU: PTT'den İhtiyaç Sahibi Kadınlara 3.300 TL Nakit Destek Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı DUYURDU: PTT'den İhtiyaç Sahibi Kadınlara 3.300 TL Nakit Destek Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından işini kaybeden dul kadınlar için destek ödemeleri başlıyor! Peki, bu ödemeye nasıl başvurulur? Kaç TL ödeme alınacak? İşte tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşini kaybeden ve maddi sıkıntı çeken kadınlar için önemli bir destek kampanyası başlattı. Bakanlık tarafından yürütülen sosyal yardım programları kapsamında kadınlara tek seferliğine 3.300 TL nakit yardımında bulunulacak. Bu yardımdan faydalanmak için ise bazı şartlara uygun olmak gerekiyor. İşte o şartlar:

  • Başvuruda bulunacak olan kadınların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması.
  • Eşini kaybetmiş yani dul olması.
  • Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmaması ve maddi sıkıntı çekiyor olması.

Başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden sosyal yardım başvurusu sayfasından yapabilirsiniz. Başvuru için gerekli olan evraklar ise; kimlik belgesi, evlilik cüzdanı, İkametgah belgesi ve gelir durumuna ilişkin belgeler. Bakanlık tarafından belli olacak tarihlerde başvuruların alınmasından sonra ödemeler, PTT üzerinden yapılacak tek seferlik nakit yardımdan tüm şartları karşılayan ve eşini kaybeden dul kadınlar faydalanabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu önemli destek binlerce kadının maddi anlamda bir nebze dahi olsun rahatlamasını sağlayacak. Bakanlık sunmuş olduğu bu kampanya ile kadınların yanında olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Eşini kaybeden ve maddi anlamda sıkıntı çeken kadınlara müjdeli haber verildi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşini kaybeden maddi anlamda zorluk çekenlere 3.300 TL nakit para desteği yardım yapacağını duyurdu. Bu ödemeden faydalanmak için e-devlet üzerinden hemen başvuru yaparak, sizler de 3.300 TL'lik ödemeden faydalanabilirsiniz. Bu ödeme hem toplumsal refahı arttıracak hem de kadınlara destek olacak. Başvuru işlemlerini gerçekleştirdikten sonra eğer başvurunuz onay aldıysa PTT şubeleri üzerinden nakit ödemenizi rahatlıkla alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.