Altın Fiyatlarında SON DAKİKA! Bugün Cumhuriyet, Ata, Tam ve 22 Ayar Bilezik Fiyatları Kaç TL?

Altın Fiyatlarında SON DAKİKA! Bugün Cumhuriyet, Ata, Tam ve 22 Ayar Bilezik Fiyatları Kaç TL?

Ons altın fiyatları Fed'in faiz artırımlarını sürdüreceği beklentisi ile 2 ayın en düşük seviyesine çekilirken, yurt içinde altın gram fiyatı ise 1.100 TL psikolojik desteğini aşağı yönlü kırdı. Altın fiyatları için yaşanan bu hareketlilik sonrası, "Altın düşüşünü sürdürecek mi" sorusuyla beraber Kapalıçarşı'da en çok gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını fiyatı takip ediliyor.

Son günlerde yatırımcısını üzen altın için ABD Merkez Bankası'nın kararları belirleyici olurken, altın sahiplerini ilgilendiren son yorum ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan geldi. Şatıroğlu, altında henüz dip seviyenin görülmediğini belirtirken, bu dönemin geçici olduğunun da altını çizdi. İşte Şatıroğlu'nun verdiği flaş seviye.

Küresel çapta değer kaybı yaşanan değerli metal altın için ABD'den gelecek haberler ciddi önem teşklil ediyor.

ABD Merkez Bankası (FED) geçtiğimiz dönemlerde enflasyonun gerileyeceği algısı ile sıkı para politikasından geri adım atarken değer kazanan altın, aradan geçen sürede alınan faiz kararları ve yeni beklentiler değer kaybetmeye başladı.

BU YILIN KAZANÇLARINI SİLDİ

1.960 dolardan düşüşe geçen ons altın yıl içi zirveden yüzde 8’e yakın geriledi ve 2023 yılı kazançlarını sildi. Ons altındaki yükselişe bağlı 2 Şubat’ta 1,185 TL ile rekor seviyeye çıkan gram altın, yine onstaki değer kaybına bağlı dün 1,094 TL’ye geriledi. 2023 kazançlarını geri veren gram altın da tarihi seviyeden yüzde 7,6 oranında uzaklaştı. Bugün ise altının ons fiyatı 1.822 dolardan, gram fiyatı ise 1.102 liradan değerleniyor. Çeyrek altın 1.803 TL, Cumhuriyet altını 7.579 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı da 1.088 TL seviyelerinde bulunuyor.

ABD Merkez Bankası’nın enflasyonu dizginlemek için tahminlerden daha uzun bir süre faiz artırımı yapacağına dair korkular altın fiyatlarını zayıflatırken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu çok kritik bir değerlendirmede bulundu.

PEKİ ALTIN DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Altın için umutlu olduğunu dile getiren uzman isim, altın fiyatlarının makro açıdan bakıldığında çok düşük olduğunu dile getirdi. Enflasyon ve faiz oranlarını anlama ve öngörmede kritik bir öneme sahip olan ABD M2 para arzının pandemi öncesinden bu yana yüzde 38’lik artış yaşadığını söyleyen Şatıroğlu, “Bu artış ABD’de birçok şeyin fiyatının artmasına sebep oldu. Altın fiyatları para arzı kadar değerlenmiş olsa yüzde 38 artışla 2.220 dolar seviyelerinde olması gerekiyor. 2018’den bu yana ülkedeki enflasyon artışı yüzde 20. İki tarafta da artış varken altın bunun çok gerisinde kaldı” yorumunu yaptı.

FAİZ BORCU 852 MİLYAR DOLAR

Fed’in faiz arttırımlarının enflasyonla olan savaşı kazanıncaya kadar süremeyeceğini ifade eden ünlü ekonomist, “Faiz arttırımlarının bir yerden sonra durması gerekiyor. Hatta çok fazla arttıramayacağını düşünüyorum. ABD’nin ödediği faiz şu anda 852 milyar dolara çıkmış durumda. Ve giderek daha çok borçlanıyor. Peki 852 milyar dolar ne demek? Bu da ABD’nin 1,9 trilyon dolarlık bütçesinde savunma için harcanan para 738 milyar dolar. Dolayısıyla Fed kafasına göre çok da fazla faiz arttıramaz. Ancak bu faizi çok yukarıda tutamayarak indirmek zorunda. Faizleri indirdikleri zaman ise altın fiyatlarının yükselmesini bekliyorum” dedi.

BU RAKAMA HAZIR OLUN: 1790 DOLARA GERİLEYEBİLİR

Ancak şu andaki durumda henüz dip seviyenin görülmediğinin de altını çizen Tunç Şatıroğlu, ons altın fiyatlarının 1790 dolar seviyelerine doğru gerileyebileceğini belirtti. “Ama bunlar gelip geçici şeyler” diyen uzman isim, “İlla ki yükselme potansiyeli çok yüksek” açıklamasında bulundu.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

CANLI GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ (TL) 1.097,89
SATIŞ (TL) 1.098,06

ÇEYREK ALTIN FİYATI KAÇ TL?

ALIŞ (TL) 1.857,00
SATIŞ (TL) 1.877,00

22 AYAR BİLEZİK FİYATI NE KADAR

ALIŞ (TL) 1.021,37
SATIŞ (TL) 1.029,42

ONS ALTIN FİYATI BUGÜN KAÇ DOLAR?

ALIŞ (USD) 1.809,00
SATIŞ (USD) 1.809,32

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ (TL) 7.283,00
SATIŞ (TL) 7.356,00

sadfsgdhfjrhgrsfdbnghegwefagweasgfas.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.