Altın Shiplerine Müjde! Altın Yükselişi Sürüyor! Bugün Gram, Çeyrek ve Ata Altın Kaç TL?

Altın Shiplerine Müjde! Altın Yükselişi Sürüyor! Bugün Gram, Çeyrek ve Ata Altın Kaç TL?

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, altın ve gümüşte yaşanacak gelişmeleri belirtirken, gram altının 1500 lira olmasını beklediği tarihi de takipçileriyle paylaştı. İşte son dakika altın fiyatları...

Altın ve para piyasaları hakkında yaptığı tahminlerle tanınan İslam Memiş, altından önce dolar konusunda da uyarılarda bulunmak istediğini belirterek, dolar kurunun Haziran ayına kadar 24-25 liraları görmesinin sürpriz olmayacağını belirtti. Memiş, "Dolar tarafında malum, stabil yani bir dalgalanma yok 18,81 lira seviyesinde ama serbest piyasalarda dolar TL kuru şu an itibariyle 19,05 19,07 lira arasında yani Kapalı Çarşı piyasada, dövizcilerde, bankalarda 19 lira seviyesi üzerinde bir dolar kuru var. Ekranlarda 18,81 lira seviyesinde bir kur var ve bu kurunda bozulmasını en azından seçimlere kadar beklemiyoruz ama seçimlerden sonra yukarı yönlü kur atakları da yaşanabilir özellikle yılın yarısından sonra Haziran ayından sonraki süreçlerde Dolar TL kuralında 24-25 lira aralığı yaşanırsa bizim için sürpriz olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"GRAM ALTININ 1500 LİRA OLMASI BEKLENİYOR"

2023 yılına hızlı bir yükselişle giren altın, hem ons altında hem de gram ve çeyrekte yatırımcısının yüzünü güldürdü. İslam Memiş, 2023 yılının altının yılı olacağını hatırlatarak önümüzdeki aylarda altının rekor üstüne rekor kırmasını beklediğini belirtti. Memiş, "1175 lira seviyesi görüldü ama serbest piyasalarda Kapalıçarşı piyasasında 1195 lira seviyesi görüldü. Bu da 1114 lira seviyesinde yıla başlayan gram altın TL fiyatının 3 haftalık zarfı içinde gramında 81 liralık bir değer artışıyla 1195 liraya bugün yükseldiğini gördük. %8,5 %9 civarında bir değer artışı var 3 haftalık süre içinde, burada altın yatırımcısına da şu uyarılarda bulunuyoruz, diyoruz ki; yükselişler bitmedi, bu yıl altın tarafında ve gümüş tarafında rekor duymaya devam edeceğiz yani bu cümleyi çok sık duyacağız ,çünkü yukarıda orta ve uzun vadede, nisan ya da mart ayına kadar gram altın TL fiyatında 1280,1350,1450,1500 hatta 1550 rakamlarını görebiliriz.

GÜMÜŞÜN GETİRİSİ ALTINDAN FAZLA OLACAK

Altın fiyatlarındaki yükselişi kabul eden Memiş, 2023'te gümüşün yükseliş trendi olarak altını geride bırakmasını beklediğini belirtti. Memiş, "Altın tarafındaki hikaye belli. Yatırım aracı ama gümüşün hikayesi bambaşka. Fiziki olarak gümüşe ihtiyaç var. Sağlık sektöründe, bilişim sektöründe kullanılıyor. Bankaya giden vatandaşlarımız altın hesabı açar gibi de gümüş hesabı açabiliyorlar. Veya Kapalıçarşı'da alıp satabiliyorlar. Gümüşle ilgili çalışmalarımda, Hazine ve Maliye Bakanımıza da izah ettim. Bundan sonraki süreçte sisteme dahil edildikten sonra biraz daha ön plana çıkacaklarını düşünüyorum gümüş yatırımcılarının. Ons gümüş 26, 32 ve 40 dolar, gram gümüş tarafında ise 20 lira seviyesi hedef olmak suretiyle, 16 lira kırıldıktan sonra yıllık bazda yukarı yönlü hareketliliğini sürdürebilir. 2023 yılının gümüş yılı olacağını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar İslam Memiş'in görüşleridir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.