Altın Ve Doları Olana Kritik Uyarı İslam Memiş'ten Geldi! İşte Sert Düşüşün Nedenleri...

Altın Ve Doları Olana Kritik Uyarı İslam Memiş'ten Geldi! İşte Sert Düşüşün Nedenleri...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve borsa ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Memiş, "Her seçim öncesinde sert düşüşlerden bahsederler. Düşüş yönünde bir beklentim olmadığını belirtmek isterim" dedi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Karışık bir seyir var. Yükseleceğiz mi düşeceğiz mi diye gergin geçiyor piyasalar. Yeni bir hikayeye ihtiyaç var. En yakın FED var. Önümüzdeki hafta biraz daha fazla piyasalarda konuşulur. Alımlarda kademeli alıp uzun vadeli yatırımcı olmamız yol haritamızdı. Endeks trafiğine değil daha çok şirketlerin haber akışlarına odaklanıyoruz. Önümüzde 11 ay var. Çok hikayeler olacak. Alışlar ya da satışlar için çok bahaneler olacak. İç siyasette altılı masanın adayıyla ilgili süreç var. Piyasa bunu olumlu ya da olumsuz fiyatlayacak borsada. Bu bahaneyle birlikte yeni bir yükseliş ya da düşüş olacak. Bu tamamen adayın ismiyle ilgili" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş dolarla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Dolar tarafıyla ilgili olarak stabil devam ediyor. Son 2 haftadır açıklamalara bakınca döviz tarafında çok düşüşe izin vermeyecekler gibi görünüyor. Yükselişte de bunun altyapısını hazırlayacaklar gibi söylemler geliyor. Ekranlarda 18.81 lira görünse de serbest piyasada ve bankalarda 19 liranın üzerinde. Baskılama süreci devam ediyor. Hazirandan 24-25 lira aralığını beklemeye devam ediyoruz. Her seçim öncesinde sert düşüşlerden bahsederler. Düşüş yönünde bir beklentim olmadığını belirtmek isterim."

"PİYASALARA TANK DÜŞTÜ"

Euro dolar paritesi yatay, 1.0864 seviyesinde. Daha önce hedef olarak belirlediğimiz seviye 1.09'du. Bu seviye test edildi. Şimdi kâr satışlarıyla destek seviyesini takip ediyoruz. Ondan sonra da hızlıca 1.12, yıllık bazda da 1.15 seviyelerini takip etmeye devam edeceğiz. Euro dolar paritesindeki bu düşüşleri bir alım fırsatı olarak görebiliriz. Bugün yeni bir haber akışı geldi. Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararı. Bakalım Rusya nasıl bir cevap verecek. Bunu yakından takip edeceğiz çünkü euro dolar paritesi üzerinde mutlak etkisi olacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.