Asgari Ücret Güncellendi! Yeni Asgari Ücret ve Bayram İkramiyeleri Miktarı Belli Oldu!

Asgari Ücret Güncellendi! Yeni Asgari Ücret ve Bayram İkramiyeleri Miktarı Belli Oldu!

Az önce haber geldi. Çalışan kişilerin yüzünü güldürecek sözleşmelere imzalar atıldı. En düşük çalışan kişinin maaşı 15.000 TL'ye kadar çıkarken bayram ikramiyeleri de 5.000 TL'ye kadar çıktı. İşte detaylar...

Son zamanlarda asgari ücret için yapılan zammın, memur maaş zammı ve emekli maaş zammı sorunu devam ederken bu defa müjde Kartepe Belediyesi çalışanlarından geldi. İşte açıklamanın tüm detayları...

Kartepe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası'nın bir süre devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri oldukça verimli sonlandı. Sözleşme tamamlandı ve imzalar da atıldı. Yapılan sözleşme ile beraber belediye çalışanlarının maaşları 15.000 TL'den başlayacak ve bayram ikramiyesi olarak da 5.000 TL nakit ödemeler verilecek.

Genel seçimler gerçekleşmeden önce peş peşe çalışanlara mutlu haberler verilmeye devam ediyor. Bu kez güzel haber Kartepe Belediyesi çalışanları için ödeme geldi. Belediye ile Belediye İş Sendikası'ndan devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla sonuçlandı. Yapılan bu yeni anlaşma ile beraber çalışanların en düşük ücreti 515 TL'ye yükselirken en düşük net maaş ise 15.000 TL'ye kadar yükseltildi. Diğer taraftanda toplu iş sözleşmesi kapsamında Ramazan Bayramı için 3.000 TL ikramiye kurban bayramı için ise 5.000 TL bayram ikramiyesi verilmesi için karar verildi.

Çalışanlara Müjde Olarak Duyuruldu

Bir süredir Kocaeli'nin Kartepe Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde bugün karar çıktı. Yapılan görüşmeler 650 belediye personeline ilgilendirirken sözleşmeler imzalandı. Yeni sözleşmeye göre işçilerin en düşük yevmiye ücreti 515 TL oldu.

Toplu iş sözleşmesinin 1 Ocak 2023 tarihleri ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında geçerli olacağı öğrenildi. Sözleşmeye göre 334 TL altı olan yevmiyeler 515 TL'ye tamamlanıyor ve 386 TL olan yevmiye miktarı ise 634 TL'ye kadar çıktı. Ayrıca Belediye çalışanlarında da haftalık çalışma saati 40 saate kadar düşürüldü. Tatil günlerinde sağlanacak çalışma ücretleri de yeniden düzene girdi.

Belediye çalışanları ise yeni sözleşmeye göre cumartesi günleri çalışmaları durumunda bir yevmiye yazılır. Pazar günü çalışmalar halinde ise iki yevmiye ödeme hesaplanacak.

Bayram İkramiye Miktarları Güncellendi

Gerçekleşen yeni toplu iş sözleşmesi dolayısı ile Kartepe Belediyesi çalışanlarının bayram ikramiyeleri de tekrar düzenlendi. Sözleşmeye göre çalışan kişilere Ramazan Bayramı için 3.000 TL kurban bayramı ikramiyesi olarak 5.000 TL olmak üzere toplam olarak 8.000 TL bayram ikramiyesi alabilirsiniz.

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman'dan şu açıklama geldi:

"Yapılan TİS görüşmelerinde mutlu sonuca ulaştık. Sürecin başından itibaren emek veren sendikalarımıza, işçi ve işveren temsilcilerimize teşekkür ediyorum. İşçimiz kazandıkça Kartepemiz kazanacak. İşçi kardeşlerimin yüzünün gülmesi, mutlu olması bizim için önemliydi. Çalışma arkadaşlarımız için önemli bir kazanım sağlanmış oldu. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun inşallah."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.