Asgari ücretli için kritik zam kararı! Net tarih belirlendi!

Asgari ücretli için kritik zam kararı! Net tarih belirlendi!

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği asgari ücrette yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücret için tarih verdi.

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği asgari ücretin belirlenmesine kısa bir süre kaldı. AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan asgari ücret, memur ve memur emeklilerinin zam oranları hakkında önemli açıklamalar geldi. Akbaşoğlu ilk kez tarih duyurusunda da bulundu.

ASGARİ ÜCRET İÇİN TARİH VERDİ

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in Başkent Kulisi programına katılan Akbaşoğlu, asgari ücretin Cuma günü açıklanabileceğini söyledi ve “Asgari ücrette iki görüşme yapıldı. Geçtiğimiz dönemde pandemiden dolayı asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirlenecek. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak." dedi.

Akbaşoğlu, "İşçi ve işveren sendikaları asgari ücreti belirlemede önemli misyonları var." diyerek bakanlığın bir hakem gibi görev yaptığından söz etti.

"CUMA GÜNÜ AÇIKLANIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

"Cuma günü açıklanır diye düşünüyorum." diyen Akbaşoğlu "Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şuan 500 TL prim desteği veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Emin Akbaşoğlu ayrıca senenin son enflasyon rakamının 3 Ocak tarihinde açıklanacağını ifade etti ve “Memur ve memur emeklilerle ilgili toplu sözleşmelerden dolayı bir farklılık oluyor. Memur ve memur emeklilerine yüzde 50’ye yakın bir zam yapılacağını tahmin ediyorum” diyerek ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.