Asgari Ücretliye ve Memura Müjde! Yeni Zam Miktarı Açıklandı! İşte Zamlı Maaşlar...

Asgari Ücretliye ve Memura Müjde! Yeni Zam Miktarı Açıklandı! İşte Zamlı Maaşlar...

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret rakamlarına çevrildi. Seçimlerin ikinci tura kalması ile birlikte asgari ücret zammının seçim öncesi açıklanıp açıklanmayacağı da merak konusu oldu. Emekli zammı ve asgari ücret ile ilgili tahminler de peş peşe geliyor. İşte detaylar

Kamu çalışanlarına yüzde 45 oranında zam yapıldı. Hal böyle olunca milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli Temmuz ayında ne kadar zam alacağını merak ediyor. Peki asgari ücret zammı seçim öncesi belli olur mu?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SEÇİM ÖNCESİ DUYURULUR MU?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş Milliyet'e cevapladı. Kurtuluş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri tarihte ilk kez ikinci tura kaldı. Seçimin ikinci tura kalması sebebiyle normalde temmuz döneminde açıklanacak olan bazı ücretlerin bu dönemde açıklanması beklenebilir.

‘MEMURA ZAM ERKEN DUYURULDU’

Normal şartlarda memurların zamların erken açıklanmazken sayın Cumhurbaşkanı tarafından yüzde 45 olarak ilan edildi, taban ücret olarak 22 bin TL olarak ilan edildi.

MEMUR İLE ASGARİ ÜRET ZAM ORANI EŞİTLENEBİLİR’

İkinci tura girdiğimiz bu dönemde asgari ücretle ilgili beklentiler yüzde 30 artışla 11 bin TL’ler iken, seçimlerde ikinci turun ortaya çıkması dolayısıyla memur zamları ile asgari ücret zammının eşitlenebileceği kanaatindeyiz.

İŞTE ASGARİ ÜCRETTE YENİ ZAM TAHMİNİ

Bu da yüzde 45 artış demek oluyor. Yüzde 45 artışla düşündüğümüzde sayın Cumhurbaşkanının seçime kadar asgari ücreti 12 bin 500 TL olarak açıklaması bizim için sürpriz olmayacaktır.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE NE KADAR ZAM OLUR?

Bu yeni durum SSK ve Bağkur emeklileri için de bir beklenti oluşturdu. Memur ve kamu işçilerine verilen yüzde 45’lik zammın emeklilere de yansıtılacağı kanaatindeyiz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ARTIŞ YAPILIR?

7500 TL’lik en düşük asgari emekli maaşının ise 10 bin TL seviyesi civarına yükselebileceği kanaatindeyiz. Bu rakam bizler için sürpriz olmaz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.