Bakan Yanık Duyurdu: Hesaplarınızı Kontrol Edin! Bin 250 TL Yatmış Olabilir...

Bakan Yanık Duyurdu: Hesaplarınızı Kontrol Edin! Bin 250 TL Yatmış Olabilir...

Dar gelirliler için yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar 2,8 milyon tekil haneye 9,2 milyar Türk Lirası destek sağladıklarını müjdelemişti.

Söz konusu yardımlar ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, Temmuz ayında başlayan ödemelerin, her ay düzenli bir biçimde hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını kaydeden Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'nın ilk ödeme döneminde 831 bini aşkın haneye 427,9 milyon lira ödeme yaptıklarını dile getirmişti.

Dar gelirli aileler için çalışmalarını son sürat sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir sonraki ödeme dönemimizde 1,6 milyon hanemize 883 milyon lira tutarında destek verirken, ödeme tutarını 850 - 1250 Türk Lirası olarak artırılan destekle 2 milyondan fazla haneye 1 milyar TL'yi aşan tutarda ödeme yaptıklarını dile getirdi. Haberay, Bakan Derya Yanık, son olarak aralık ayı içinde 2,8 milyon haneye 3,6 milyar TL destek verdiklerini söyledi.

Verilen bilgiye göre, Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına dahil edilen "Çocuk Desteği" ile hanelerin çocukları için harcayacakları giderleri azaltmayı da hedeflediklerini de söylemişti.

Konu ile ilgili olark verilen detaylara göre, merakla beklenen "Çocuk Desteği" ile hanelere 350 ila 650 Türk Lirası arasında ilave ödeme yaptıklarını da söyleyen Bakan Derya Yanık, bu kapsamda hanelere aralık ayına ilişkin 862 milyon Türk Lirası destek sağladıklarını belirterek, böylelikle bugüne kadar Türkiye Aile Destek Programı'mızdaki Çocuk Desteği ile hanelere 1,6 milyar Türk Lirası ilave destek verdiklerini de kaydetmişti.

Konu ile ilgili olarak bilgiye göre, Bakan Derya Yanık, kapsamını genişleterek, bütçesini 40 milyar liraya çıkardıkları desteğe başvuruların e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla devam ettiğini açıklamıştı.

Yine verilen detaylara göre, Aralık ayı aile destek ödemeleri de hak sahibi kişilerin hesaplarına yatırıldı.

AİLE DESTEK ÖDEME TUTARLARI NE KADAR?
Hane içinde kişi başına düşen aylık gelir;

450 Türk Lirası ve altı olanlar: 1.250 Türk Lirası alacak.

450 Türk Lirası üzeri / 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 Türk Lirası,

911,15 Türk Lirası üzeri / 1372,30 lira ve altı olanlar: 950 Türk Lirası,

1372,30 Türk Lirası üzeri / 1833,45 liradan az olanlar: 850 Türk Lirası.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.