Bakanlık Açıkladı! PTT'den 1250 TL Ödemeler Yatırılıyor! TC Sonuna Göre Çekebilirsiniz...

Bakanlık Açıkladı! PTT'den 1250 TL Ödemeler Yatırılıyor! TC Sonuna Göre Çekebilirsiniz...

Aile Destek ödemeleri kapsamında yeni tutarlar hesaplara yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ödemeler için başvuru yapana her ay 1.250 TL ödeme yapılacak. İşte bakanlık ödeme detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eliyle birçok farklı kalemde ödeme yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli aileleri 12 ay boyunca 1.250 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Destek ödemelerinden yararlanmak isteyen kişiler için başvuru şartları da tek tek açıklandı. İşte bakanlık ödeme detayları…

BAKANLIK NE KADAR ÖDEME YAPACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan destek ödemeleri en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına yapılan ödemeler “Aile Destek” programı adı altında yapılmaktadır. Belirli bir geliri bulunmayan dar gelirli ailelere her ay 1.250 TL ödeme yapılacağı duyurulurken yeni ödemeler hakkında da açıklamalar yapıldı.

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri Mayıs ayında da devam ederken başvuru şartları da araştırmaya devam ediyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile Destek programı için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına aile destek ödemesi karşınız başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Başvuru işlemlerinin değerlendirilmesi ile birlikte muhtaç olduğu belirlenen ailelerin ödemelerden yararlanabileceği aktarıldı. Aile destek ödemesi kapsamında yapılacak ödeme tutarları şu şekildedir:

Hane başına düşen gelir 450 TL ve altında olan ailelere 1.250 TL,
1.372 TL ila 2.835TL arasında geliri olan ailelere 850 TL ödeme yapılacaktır.

Bakanlık eliyle yapılan ödemeler 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Başvuruların değerlendirilmesi ve onaylanması durumunda ödemeler PTT şubeleri üzerinden yapılacak. Ödeme bilgileri ve başvuru detayları hakkında bilgi almak isteyen kişiler e-devlet sistemi üzerinden detayları öğrenebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.