Başvuranlara PTT'den Müjde Geldi! 2 Bin 750 TL Nakit Ödeme Verilecek...

Başvuranlara PTT'den Müjde Geldi! 2 Bin 750 TL Nakit Ödeme Verilecek...

Vatandaşa yeni sosyal yardım imkanları aralıksız devam ettiği belirtilerek PTT'den ödemeler hakkında bir açıklama yapıldı. Bu doğrultuda 2.750 lira para verileceği bildirildi.

Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan kişilere ihtiyaç sahibi olmaları durumunda imdatlarına PTT adeta hızır gibi yetişti. Ekonomik şartlar sebebi ile  faturalarını ödemekte zorlananlara anında başvuru yaparak PTT'den 2.750 TL'lik fatura desteği alabileceği açıklandı.

Her geçen gün fiyatı yükselen paketlerden biri de elektrik tüketim desteği ve doğalgaz yardımı olduğu belirtildi. PTT'den ödeme yapıldığı açıklandı. Türkiye'ye yaklaşık 2 yıl üzerinde büyük bir ekonomik kriz ile mücadele ettiği belirtilerek enflasyon rakamlarının da yükseldiği belirtildi. Devletten dar gelirli olanlara destek ödemesi yapıldığı açıklandı.

Şartları taşıyan herkese verilecek

PTT'den doğalgaz yardımı ve elektrik faturası yardımı almak için bazı şartları taşıyor olmak gerektiği belirtildi.

  • TC vatandaşı olmak
  • Doğalgaz kullanılan bölgede yaşamak 
  • 18 yaş üstü olmak 
  • Hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.

Bu şartları taşıyanların başvuru yapabildiği açıklandı. Doğalgaz yardımı için miktar yaşadığınız ile göre değişiyor. İstanbul'da doğalgaz yardımı 2500 TL'ye kadar yükselirken İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir gibi büyük illerde yardım miktarları 1500 TL'den başlıyor.

Elektrik tüketim desteği için miktarlar hane içinde yaşayan birey başına göre değişiyor. Bu durumda kullanılan elektrik tüketimine göre de belirleniyor. 106 TL'den başlayan elektrik desteği 250 TL'ye kadar yükselebiliyor.

Yardım Başvuru Koşulları Nedir? 

Devlet tarafından doğalgaz yardımı ve elektrik faturası yardımı için başvuru ayrıntıları da netlik kazandı. PTT'den verilen fatura desteği almak için başvuru yapacak olanlara T.C kimlik kartları ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru gerçekleştirildiği gibi e-devlet üzerinden de başvuru yapılabildiği aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.