Bayram Öncesi Müjde Açıklandı! Ramazanda Ceplere 4.250 TL Ödeme Geliyor! İşte Ödemenin Detaylar...

Bayram Öncesi Müjde Açıklandı! Ramazanda Ceplere 4.250 TL Ödeme Geliyor! İşte Ödemenin Detaylar...

Asgari ücretli çalışanlara özel bir gelişme yaşandı. TBMM'ye bir teklif daha verildi ve asgari ücretli çalışanlara bayram harçlığı verilmesi talep edildi. 2022 yılında verilen bu teklifin yanı sıra 2023 yılında beklentiler giderek arttı. İşte detaylar...

Asgari ücret ile çalışanlar hakkında önemli bir teklif 2022 yılında gündem haline gelmişti. Bu kapsam ile beraber Ramazan ve Kurban Bayramları'nda asgari ücretli çalışanlara asgari ücretin yarısı tutarında bayram harçlığı verilmesi talep edilmişti.

TBMM'ye Teklif Geldi! 

Teklif Hüseyin Avni Aksoy tarafından meclise sunulmuştu ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına dair yasa tasarısı geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunuldu.

Bu teklifin özeti de şu şekilde açıklanmıştı. Bu teklif ile asgari ücretli olarak çalışanlara asgari ücretin yarısı kadar bayram harçlığı verilmesi hedef alınmıştı.

Asgari Ücretli Olanlara 4.250 TL Bayram Harçlığı Ödemesi Yapılacak mı?

Bu talepler 2023 yılı için yeniden gündeme geldi. Bu açıdan 2023 yılı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı için de asgari ücretli olanlara asgari ücretin yarısı kadar cep harçlığı verilmesi de talep ediliyor. Bu kapsamda olan asgari ücretli çalışanlara 4.250 TL cep harçlığı verilmesi bekleniyor. 

Bu ödemeler henüz bir beklenti aşamasında bulunuyor. Bu konunun bir an önce TBMM'ye gelmesi de isteniyor. 

Emekli İkramiyelerine de Zam Yapılacak

Bu konu ile birlikte emeklilerin bayram ikramiyelerine de zam yapılması bekleniyor. Bu konu hakkında da bir iddia gündeme geldi. Emeklilerin bayram ikramiyelerine ilişkin zam yapılacağı da iddia edildi. Bu zam ile birlikte emeklilere bayram ikramiyesi yapılacağı ve 2.500 TL olacağı paylaşıldı. Ancak bu konu hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. 

Bir gelişme yaşanması halinde okuyucularımıza anlık bilgi vereceğiz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.